Levél Székely Tamásnak


A kamara elnöke levelében felajánlotta az MGYK további szerepvállalását a lakosság tájékoztatásában az új típusú influenza elleni védekezés kapcsán, beleértve a védőoltás szükségességének kommunikálását és a védőoltási program ismertetését.

"Meggyőződésünk, hogy a gyógyszertárban dolgozó kollegák munkáját nagyban segítené, ha ehhez megfelelő, országosan egységes figyelemfelhívó eszköz állna rendelkezésükre a gyógyszertárban" - áll a levélben.
Mivel a gyógyszer-gazdaságossi törvény lehetőséget ad a védőoltási programok népszerűsítésére, ezért a Magyar Gyógyszerészi Kamara azt javasolja, hogy az országosan jelenleg működő közel 2500 közforgalmú gyógyszertárban kerüljön kihelyezésre egy A2-es plakát a védőoltás szükségességéről. A Kamara kész kezdeményező szerepet vállalni és közreműködni ebben a folyamatban, hiszen a gyógyszertár az ilyen irányú információátadásnak egyik leghatékonyabb helyszíne lehet, mert mind a rizikócsoportba tartozó (krónikus betegségüknél fogva), mind az egészséges lakosság nagy része havonta több alkalommal megfordul a gyógyszertárban.