Szolnokon járt a kamara elnöke


A kamara országjáró körúrjának keretében, április 16-án Szolnokon találkozott a gyógyszerészekkel Horváth Tamás.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei kamara ezen a napon tartotta 2009. évi első közgyűlését, mely jó alkalmat teremtett arra, hogy a megyében dolgozó kamarai tag kollégák találkozzanak és beszélgessenek a kamara elnökével. A közgyűlés a megyei elnök dr. Perjési András tájékoztatójával indult, mely összefoglalta az elmúlt időszak megyei eseményeit. Ezután a közgyűlés elfogadta a megyei szervezet 2008-as költségvetési beszámolóját, majd jóváhagyta a 2009. évi költségvetés tervezetét.

A közgyűlés következő napirendi pontjának megfelelően dr. Galambosné Vissy Mária regionális tisztigyógyszerész asszony tartott rövid tájékoztatót az ÁNTSZ szemszögéből utóbbi idők eseményeiről, majd felvázolta a Hatóság 2009-es terveit, mely igen hasznos volt jelen lévő kollégák számára.

Ezek után került sor a kamara elnökének tájékoztatójára. Horváth Tamás ismertette a jelenlévőkkel az utóbbi időszak legfontosabb gyógyszerészi szempontból kiemelkedő, fontos eseményeit és felvázolta az előttünk álló időszakra vonatkozó terveket. Szó esett a „Dr. Pharm.” címről, a gyógyszerészi gondozásról, az MGYK 20 éves születésnapjáról, gyógyszerész-szakmai szervezetek közötti együttműködésről, a leglényegesebb politikai egyeztetésekről, a jövőről. Megvitatásra került például (és a megyei tagok részéről egységesen elutasításra talált) a gyógyszerautomaták kérdése is.

A program végén a jelenlévők szabadon kérdezhettek a tisztigyógyszerész asszonytól, illetve a kamara elnökétől, így egy kellemes beszélgetés alakult ki, mely végén mindenki jó érzéssel és hasznos ismeretekkel felvértezve térhetett haza. (Perjési András)