A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége is partner a patikák védelmében


A TÖOSZ elnöke egyetért a Magyar Gyógyszerészi Kamarával abban, hogy támogatni kell a közegészségügyi intézmények közé tartozó gyógyszertárak fokozott védelmét.

Mint ismertes Horváth Tamás, az MGYK elnöke levélben kérte a közforgalmú gyógyszertárak térfigyelő kamerákkal való megfigyelését, és megerősített polgárőri jelenlétet a patikák számára  a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségétől.

A TÖOSZ elnöke azonnali válaszlevelében ígéretet tett arra, hogy lehetőségeik szerint támogatni fogják a közegészségügyi intézmények közé tartozó gyógyszertárak fokozott védelmét. "Mint a TÖOSZ elnöke ezért jelezni fogom tagönkormányzataink felé, hogy azokon a településeken, ahol működik polgárőrség, az adott feltételek mellett fordítsanak kiemelt figyelmet a gyógyszertárak védelmére, valamint kérni fogom a településeket, hogy ahol a jövőben új térfigyelő kamarákat kívánnak telepíteni, a helyszínek kijelölésekor azok a helyek, ahol közforgalmú patikák üzemelnek, kapjanak prioritást más területekkel szemben" - áll az elnök válaszában.

A teljes levél szövege csatolva található.

válasz >>