Az MGYK elnöke védelmet kér a patikáknak szolgálati és ügyeleti időben


Az országos és a budapesti rendőrfőkapitánytól kér kiemelt védelmet a magyar gyógyszertárak és az ott dolgozók számára Horváth Tamás. Az elmúlt három hét alatt ugyanis két patikát is fegyveres támadást ért.

December 30-án Kispesten, január 20-án pedig Pilisvörösvárott fenyegették meg fegyverrel az ott dolgozókat, a bevétel átadására kényszerítetve őket. Az egyre erősebben érzékelhető gazdasági válság szakértők szerint a bűncselekmények elszaporodásához vezethet, már nem csak a milliós tételekért, hanem akár pár százezer forintért is fegyvert ragadnak a bűnözők. A rövid időn belül két patikát is ért rablótámadás aggasztó tendenciát mutat, félő, hogy elindul egy láncreakciót, és újabb támadásokat érik majd a gyógyszertárakat.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke ezért levélben hívta fel az országos és a budapesti rendőrfőkapitány figyelmét arra, hogy a gyógyszertár közegészségügyi intézmény, és az ott dolgozó kollegák közfeladatot ellátó személyek. A magyar gyógyszertárak és kollegáim védelme érdekében arra kérte a két rendőrfőkapitányt: intézkedjen annak érdekében, hogy szolgálati és ügyeleti időben a patikák kapjanak kiemelt figyelmet és védelmet.

Levél Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitánynak >>