Patikarablás Budán és Veszprémben


Fegyvernek látszó tárggyal a bevétel átadására kényszerítették egy gyógyszertár patikusát február 10-én. Ugyanaznap kiraboltak egy patikát Budapesten is, a II. kerületi Máriaremetei úton.

A II. kerületben lévő Máriaremetei úti gyógyszertárba az ismeretlen támadó arcát sállal és sapkával eltakarva lépett be és egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt a patika alkalmazottjától - mondta Papp Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Miután hozzájutott a "kis mennyiségű pénzhez", gyalogosan távozott a helyszínről - tette hozzá.

Korábban fegyvernek látszó tárggyal a bevétel átadására kényszerítette egy húsz-harminc év közötti fiatalember Veszprémben egy gyógyszertár patikusát kedden - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

A fiatal rabló fegyvernek látszó tárggyal a kezében ment be Veszprémben a Táncsics utcai gyógyszertárba, s egy cetlit tett a gyógyszerész elé az asztalra, amelyre ezt írta: "add ide a pénzt!" - mondta Beleznay Ágnes. A rabló a sapkáját a szeméig lehúzta, a pulóverjét pedig az orráig húzta fel - jegyezte meg a sajtóügyeletes. 

Ismertetése szerint a gyógyszerész 80 ezer forintot adott át a kasszából a fenyegetőző férfinak. A helyiségben még két női asszisztens és egy vásárló is tartózkodott - mondta a sajtóügyeletes. 

A rabló a pénzzel gyalogosan távozott a Pápai út irányába. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást - tájékoztatott a sajtóügyeletes.