A Békéshelp Kht közleménye


A Békéshelp Kht. megütközéssel értesült, hogy több közforgalmú gyógyszertárral megkötött Plazma tv projekt szolgáltatási szerződést a Med-CFS Kft. egyoldalú nyilatkozattal mondta fel.

A Med-CFS felmondásából megállapítható, hogy sem a Békéshelp Kht. sem pedig az érintett Gyógyszertár szerződésszegő magatartást nem követett el. A szerződések felmondásának indoka a gyógyszerpiaci jogi szabályozás - Med-CFS álláspontja szerint- negatív irányú megváltozása.

Tekintettel arra, hogy a BHP álláspontja szerint a Gyógyszerpiaci jogi szabályozás hátrányos megváltozása és a gyógyszertárak részére járó szerződéses bérleti díj fizetése között közvetlen okozati összefüggés nem állapítható meg, így a felmondásban foglalt indok sem tekinthető jogszerűnek. A Med-CFS Kft., mint szolgáltató a szolgáltatási szerződésekben foglalt kötelezettségeinek továbbra is köteles eleget tenni.

Felhívjuk az érintett gyógyszertárak figyelmét, hogy amennyiben a Med-CFS Kft-vel szemben elmaradt bérleti díj vonatkozásában követelése van, úgy élhet a Ptk. alapján törvényes zálogjogával, továbbá az odatelepített eszközök visszatartásához is joga van.

A Békéshelp Kht. kijelenti, hogy a gyógyszertárakkal megkötött háromoldalú szerződésmódosításnak igénye nem a BHP Kht. érdekkörében felmerülő körülmények miatt vált szükségessé. A Békéshelp Kht. minden törvényes eszközt megtesz és a jövőben is meg fog tenni, hogy a Med-CFS Kft-t a szerződésszerű magatartásra kényszerítse, és a jelenleg kialakult helyzet mielőbb megoldódjon.