Emlékeztető


A rendszergazda-szövetség és az MGYK között a gyógyszertári ellenőrzésekkel kapcsolatos megbeszélésről.

- A kamara és a rendszergazda-szövetség áttekintették a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság gyógyszertári ellenőrzéseinek tapasztalatait.

- Egyetértenek , hogy közös érdek a fogyasztóvédelmi szabályoknak való megfelelés elérése és az elmarasztalások számának azonnali csökkentése.

- A maximált fogyasztói ár vonatkozásában a kamara továbbra is működteti a közhasznú adatbázist a kamara nyílt honlapján és ennek változásakor továbbra is tájékoztatja a rendszergazda-szövetséget. A rendszergazdaszövetség tagjai számára ajánlja a rendszerekben a maximált fogyasztói ár adat központi rendszergazdai karbantatását, és annak felfelé változtathatatlanságát.

- Az árfeltüntetési kötelezettség alá eső árukörben az áru megnevezését azonosítható módon, kiszerelési egységét, fogyasztói árát és egységárát tartalmazó lista felel meg ( amennyiben az egységár értelmezhető). Ez lehet elektronikus vagy nyomtatott megjelenítésű. Bármelyik lehetőséget a vásárló számára a gyógyszerész közreműködése nélkül hozzáférhetővé kell tenni.

- A jogszabályi előírásokkal kapcsolatos felelősségi kérdéseket a gyógyszertárak és a rendszergazdák szerződésük áttekintése, szükségszerinti módosítása alapján rendezzék.

- A kamara és a rendszergazda-szövetség egyetértenek abban, hogy a jogi szabályozás hibás és ezért annak korrekcióját ismételten kezdeményezik.

Budapest, 2008. június 10.

Dr. Szigeti Tamás                                              Horváth Tamás
Gyógyszertári Rendszergazdák                      Magyar Gyógyszerészi Kamara
Szövetsége