Objektív tájékoztatást


Grenitzer Judit főszerkesztőasszony részére Weborvos.hu

Tisztelt Főszerkesztő Asszony!

A weborvos.hu internetes újságban terjedelmes beszámoló foglalkozik az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága 2008. április 2-i ülésén elhangzott, a gyógyszer-gazdaságossági törvény céljainak teljesülésével foglalkozó minisztériumi beszámolóval és az azt követő vitával.

Meglepetéssel vegyes értetlenséggel fogadtuk, hogy a beszámoló készítője a puszta tény szintjén sem tartotta lényegesnek megemlíteni a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökének megszólalását, miközben valamennyi felszólalt betegszervezet és gyógyszerpiaci szereplő mondandójának leglényegesebb elemeit � a felszólalókat is néven nevezve � ismertette. Ennél is problémásabbnak tartjuk, hogy a gyógyszertárakkal illetve a Kamarával kapcsolatban elhangzott felvetések is elkerülték a beszámoló készítőjének figyelmét, holott a bizottság vezetői és tagjai, valamint a minisztérium képviselője is részletesen foglalkoztak ezekkel a kérdésekkel. Azt meg végképp érthetetlennek tartjuk, hogy a vita összegzéseként elhangzott bizottságelnöki értékelésre való utalás sem része a beszámolónak, amely a további teendőkre hívta fel a figyelmet.

A beszámoló készítője feltételezésünk szerint azonos azzal a személlyel, aki korábban sok éven át a Gyógyszerészi Hírlap felelős szerkesztőjeként - a lap kiadóján keresztül -szerződéses munkakapcsolatban állt a Magyar Gyógyszerészi Kamarával, így hát jól és belülről ismeri a gyógyszerészet, a gyógyszerészek és a Kamara életét és problémáit.

Mivel a weborvos.hu a gyógyszerészek körében közkedvelt és mértékadó sajtóterméknek minősül, szeretnénk remélni, hogy a továbbiakban is a korábban megszokott színvonalon és korrektséggel tájékoztatja olvasóit a gyógyszerellátással kapcsolatos történésekről és eseményekről.

Budapest, 2008. április 3.

Üdvözlettel:

Horváth Tamás
elnök
Magyar Gyógyszerészi Kamara