V. Országos Patika Nap - fókuszban a prevenció


2008. június 4-én

Idén június 4-én ismét tágra kinyílnak a patikák ajtói és a látogatók közelebbről is bepillantást nyerhetnek a gyógyszerészi munka felelősségteljes gyakorlatába, részt vehetnek az adott patika szűrőprogramján, valamint kérhetnek személyre szabott egészségügyi tanácsokat is.
2008-ban a patikák nyílt napján a megelőzés lesz a fő téma. A megelőzés, a prevenció a rendkívül komplex gyógyszerészi munkának egyik kiemelt területe. Sok patikában végeznek szűréseket, például vérnyomásmérést, vércukormérést és koleszterinszint-mérést vagy hajvizsgálatot és testömeg-index ellenőrzést az Országos Patika Napon.

Az ötödik éve megrendezett Országos Patika Nap - nyílt nap a patikákban rendezvény célja az, hogy ne csak a betegek, hanem mindazok, akik érdeklődnek az egészséges életmód iránt, betérjenek a patikába és bátran tanácsot kérjenek a gyógyszerésztől egészségügyi és életmódbeli kérdésekben egyaránt. Mindezzel jelentőséget adva annak a gyógyszerészi hivatástudatnak, amely azt vallja: az egészség megőrzése ugyanolyan fontos gyógyszerészi feladat, mint a betegek gyógyszerrel való ellátása.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők 2008. június 4-én azokban a patikákban, amelyek részt vesznek az Országos Patika Nap rendezvényein!

Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy az Ön patikája is szervez-e Nyílt Napot!


Forrás. Galenus