Gyógyszeripari beruházás a tatabányai ipari parkban - Világgazdaság


(Világgazdaság, Forrás: Imedia Kft.)

Megnyitotta a mintegy 100 millió eurós zöldmezős beruházás keretében létesített fecskendőgyártó üzemét a tatabányai ipari parkban a Becton, Dickinson and Company (BD).

A világ 50 országában mintegy 29 ezer főt foglalkoztató globális orvostechnikai vállalat magyarországi gyára 25 ezer négyzetméteren száz dolgozónak ad munkát, de a tervek szerint 2014 végére mintegy 500 főre bővítik az üzemben foglalkoztatottak számát. A gyár különlegessége, hogy építése során olyan építészeti megoldást alkalmaztak, amely - a BD környezetvédelmi elkötelezettségével összhangban - csökkenti az energia- és a vízfogyasztást.

Az új gyár megépítése közleménye szerint mérföldkő a BD számára. A létesítmény azoknak a gyógyszergyártó és biotechnológiai cégeknek a bővülő igényeit szolgálja majd ki, amelyek a BD előre tölthető fecskendőit használják gyógyszertermékeik bevitelére.

Fontos európai ügyfelek földrajzi közelsége miatt esett a választásunk Magyarországra - jelezte Claude Dartiguelongue, a BD elnöke, hogy miért Tatabányán bővítettek. Hozzátette: a helyszínválasztásban a képzett munkaerő, a felkészült alvállalkozók elérhetősége és az állam támogató hozzáállása is fontos szerepet játszott.

Más projektek

Az ITD Hungary további 13 gyógyszeripari projektről folytat jelenleg tárgyalásokat - közölte Kilián Csaba, a magyar beruházásösztönzési ügynökség megbízott vezérigazgatója. Hozzátette, hogy ha mind Magyarországot választja, mintegy 150 millió euró értékű gyógyszeripari beruházás valósulhat meg hazánkban, csaknem 800 új munkahelyet teremtve.