A NEK átlátható koncepciót vár


A Magyar Hírlap cikke alapján:

A NEK készen áll arra, hogy a terv véglegesítésében közreműködjön, és konzultációra hívja, várja az egészségügy felelős vezetőit. Azért is, mert a kormány óriási közbizalmat élvez, amelyet a változtatások előtti nyílt véleménycsere is segít megőrizni. Pozitívan értékelte a kerekasztal ugyanakkor a gyógyszerellátás újraszabályozására vonatkozó jogalkotást.

Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke szerint jó irányt szab a tárca, amikor a lakossági ellátást visszaépíti az egészségügybe, megerősíti az állam felelősségét, és a betegek érdekét tekinti elsődlegesnek a profittal szemben. A javaslattal kapcsolatban minden érintett szervezet kifejtette véleményét.

Összességében a NEK átláthatóbb koncepciót vár a kormánytól (...)

Tovább >>

A NEK határozataiból:

3. A NEK áttkintette a gyógyszerellátás újraszabályozására irányuló, az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvénytervezet keretében a 2006. évi XCVIII. sz. ún. Gyógyszergazdaságossági törvény módosításáta készült kormányelőterjesztést. Üdvözli és támogatja a kormány stabilizációs törekvéseit a gyógyszerellátás területén, amelynek középpontjában a beteg érdekének érvényesítése áll. Egyetért a lakossági gyógyszerellátás rendszerének az egészégügybe történő visszaintegrálásával, a gyógyszertárakra rótt többletfeladatokkal és az állami felelősség megerősítésével.

Â