Schmitt Pálban bíznak a gyógyszerészek - Hírextra


Korodi Karolina elmondta: a jöv? év elején a HGYSZ tagjai összeülnek és megvitatják a törvény végleges változatát, majd - ha addig az államf? nem írja alá - Schmitt Pálnak írnak levelet, hogy küldje el a törvényt az Alkotmánybírósághoz normakontrollra. Ha nem tenné meg, akkor ?k fordulnak a testülethez.

(...)

A gyógyszertárak m?ködésére vonatkozóan a HGYSZ javaslatában azzal egyetértett, hogy a "szakmai ügyekben" a gyógyszerésznek teljes kör? szabadsága legyen. Nem tartják viszont elfogadhatónak, hogy a törvény vétójogot biztosítson a gyógyszerészeknek, ugyanis szerintük például a társaság készletezése gazdálkodási döntés.

A HGYSZ elnöke szerint a törvény bizonytalan helyzetbe hoz hatszáz gyógyszertár esetében, 600 gyógyszerészt. Az egyik verzió szerint, amikor azt mondja a gyógyszerész, hogy nem akarja megvenni a tulajdonrészt, a tulajdonosnak keresnie kell olyan gyógyszerészt, aki hajlandó azt megvásárolni. Ezzel viszont a korábbi gyógyszerész munkahelye megsz?nik.

A másik gond pedig az, hogy több gyógyszertárlánc veszteségesen m?ködik. "Valakit pedig arra kényszeríteni, hogy egy veszteséges patikában vásároljon üzletrészt, pláne úgy, hogy a társaságnak még lejárt adóssága is van, nem valami elegáns dolog" - mondta a HGYSZ elnöke.

Tovább >>