2012. július 5-én ülést tartott a Magyar Gyógyszerészi Kamara Országos Elnöksége - mgyk.hu


A Magyar Gyógyszerészi Kamara (Kamara) elnöksége az eredeti ütemezésnek megfelelően július 5-én ülést tartott Budapesten, a Kamara székházában, dr. Hankó Zoltán elnökletével.  Az elnökség tagjai határozatképes létszámban voltak jelen és a határozatképességet mindvégig biztosították.

Az elnök tájékoztatást adott az előző elnökségi ülés óta történtekről. Külön is beszámolt az árréskorrekciós miniszteri rendelettervezetről, a költségvetési tervezésről, a biosimilar gyógyszerek támogatási rendszerének változásáról, az EMMI-vel és az OEP-pel folytatott egyeztetésekről, valamint arról, hogy a NEBIH-hel az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallással kapcsolatos tárgyalások még nem zárultak le.

Foglakozott a július 1-vel hatályba lépett egészségügyi salátatörvénnyel és felkérte a szakmai, a gazdasági és a jogi munkabizottságot, hogy a minőségügyi, a munkajogi és a kamara működését érintő változásokból adódó feladatokat összegezze. Az elnökség elfogadta a vidékfejlesztési ad hoc bizottság jelentését és kezdeményezi, hogy a Kamara a Vidékfejlesztési minisztériummal kezdjen tárgyalásokat a vidéki gyógyszerellátás támogatásának lehetőségeiről. Az elnökség megtárgyalta az alapvető jogok biztosának a gyógyszerész- és asszisztensképzéssel kapcsolatos jelentését és kezdeményezi az ombudsmannal való kapcsolatfelvételt. Döntés született arról, hogy a Kamara a szakgyógyszerész-képzés tervezett változásaihoz igazodóan továbbképzést szervez a gyógyszertárvezetés és -üzemeltetés segítésére. A Kamara elnöksége támogatja, hogy az influenza-védőoltások rendszerének hatékonyabbá tételében a gyógyszerészek az eddigieknél nagyobb szerephez jussanak.

Az elnökség döntött arról is, hogy megkezdi a november utolsó hétvégéjére tervezett Köztestületi napok c. rendezvény szervezését.

mgyk.hu