A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége a kettős kamarai regisztráció ellen - mgyk.hu


Mint honlapunkon január 6-án már hírt adtunk róla, a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 2011. decemberi módosítása értelmében a szakmai kamarák tagjainak részvételével működő társas vállalkozásoknak (így a gyógyszertáraknak is) kötelező 2012-től regisztrálni és évente 5 ezer forintos ún. „regisztrációs” díjat fizetni a Kereskedelmi és Iparkamarának.

Az MGYK a szabályozás megváltoztatása érdekében január 18-án – a MOK-kal és a MESZK-kel párhuzamosan – írásban fordult a NEFMI Egészségügyért Felelős Államtitkárához, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága elnökéhez és a kormánypártok népjóléti kabinetvezetőjéhez.

A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége (MSZKSZ) január 24-én és február 1-jén is tárgyalt a kettős regisztrációról és úgy döntött, hogy a szakmai kamarák dr. Kövér László parlamenti elnöknek címzett, a beadványt jegyző tagkamarák elnökeinek aláírásával ellátott közös beadványban is kezdeményezik a jogszabály-módosítást. A beadványt az MSZKSZ február 2-án küldte meg házelnök úrnak.

Az MSZKSZ beadványa - nyomtatóbarát pdf formátumban! 

mgyk.hu