Adatbázis a növényi gyógyszerekről - Dr. Csupor Dezső


Adatbázis a növényi gyógyszerekről - Dr. Csupor Dezső

Tisztelt Kollégák!

2013 márciusában indítottuk el www.novenyigyogyszer.hu címen elérhető internetes adatbázisunkat, amelyet azzal a céllal hoztunk létre, hogy szakszerű információt szolgáltassunk a hazánkban forgalmazott növényi gyógyszerekről és azok összetevőiről. Az adatbázis a növényi eredetű gyógytermékekkel is kiegészült, így jelenleg 265 készítmény alkalmazásával kapcsolatos információk érhetőek el egy kattintással. Az adatbázis igazi értéke, hogy az összetevők nevére kattintva megismerhetőek a gyógynövényekkel kapcsolatos lényegesebb tudnivalók. Eddig több mint 100 gyógynövényről készült el rövid, lényegre törő monográfia.

Célunk volt, hogy az adatbázis szakemberek és laikus érdeklődők számára is hozzáférhető és könnyen használható legyen. Utóbbi célkitűzést szolgálják a keresési lehetőségek és a közérthetően megírt gyógynövény-ismertetések. Bízunk benne, hogy a www.novenyigyogyszer.hu sok gyógyszerész munkáját könnyíti meg azáltal, hogy gyors áttekintést nyújt egy adott panasz kezelésére használható vagy egy bizonyos gyógynövényt tartalmazó termékekről, és a betegtájékoztatónál bővebb háttér-információt biztosít a termékek előállítására felhasznált növényi alapanyagokról.

A www.novenyigyogyszer.hu ingyenesen elérhető, teljességre törekvő adatbázis, amelyet létrehozói több tucat munkaórával és külső befektető bevonása nélkül, a függetlenség igényével készítettek, készítenek. Az oldal naprakészen tartása, szélesebb körben való megismertetése, biztonságos üzemeltetése és a hátralévő munka elvégzése azonban csak külső forrás bevonásával lehetséges. Ennek érdekében egy, Nyugat-Európában elterjedten alkalmazott modell alkalmazása mellett döntöttünk. Célunk, hogy a még szükséges pénzügyi forrásokat közösségi támogatás formájában érjük el. Ezért regisztráltuk a kezdeményezést a RocketHub oldalon, amely platformot biztosít a közösségi támogatást igénylő projekteknek.

Ez úton fordulunk minden Tisztelt Kollégához, aki a www.novenyigyogyszer.hu-t munkájához hasznosnak találja, hogy anyagi támogatásával járuljon hozzá az oldal biztonságos működéséhez. Részletek és támogatás lehetősége a http://rkthb.co/31070 oldalon.

Minden támogatást, a kezdeményezés népszerűsítését köszönjük, az oldal alkotóinak nevében:

Szeged, 2013. augusztus 23.

 

Dr. Csupor Dezső
a PharMagist Bt.
ügyvezetője