Becsületes gyógyszertáros - Kránicz Gabriella, Budapest - Olvasói levelek - Metropol 2012. július 10.


... folytatás

Kisfiam asztmás beteg, és elfogyott a gyógyszer, amit szednie kell. Elmentem hát felíratni a gyermekorvossal, aki sajnálattal közölte, hogy ez a gyógyszer lekerült a támogatott gyógyszerek listájáról, de felírhatja, ha rendes áron kiváltom, amíg nem konzultálok a szakorvossal, aki jogosult másik gyógyszert javasolni.

Nem volt mit tenni, úgy cselekedtem, mint minden más anya tette volna. Kiváltottam a 28 darabos gyógyszert, bár a családi költségvetésb?l nehezen tudom kigazdálkodni a pluszkiadásokat.

Másnap, amikor reggel adtam a kisfiamnak a gyógyszert, akkor vettem észre, hogy négy levél helyett csak egy van a dobozban. Bosszankodtam, és a legközelebbi rendelésre elmentem újabb adagot felíratni, mert sajnos a kiváltásnál eldobtam a számlát, így a gyógyszertárba nem mehettem vissza reklamálni. Az új vény kiváltásánál megemlítettem a gyógyszertárosnak, hogyan jártam náluk, mire a hölgy legnagyobb meglepetésemre megnézte a gépben, elnézést kért a figyelmetlenségért, és szó nélkül odaadta a hiányzó három levél gyógyszert. Nem gy?ztem csodálkozni, mert nehéz elhinni, hogy léteznek még emberek, akik saját haszonszerzésükön túl másokra is figyelnek ebben az önös érdek? világban. Ezúton szeretném megköszönni a gyógyszerész hölgy rugalmasságát és jóindulatát!

 

Metropol 2012. július 10. - Olvasói levél