Csoportos élet- és balesetbiztosítást kötöttek a gyógyszerészekre – a Világgazdaság hasábjain dr. Hankó Zoltán elnököt a Lánchíd Rádió szerda esti műsorában dr. Sándor Csaba alelnököt kérdezték – 2012. július 20. - mgyk.hu (Sajtószemle!)


A Magyar Gyógyszerészi Kamara úgy gondolta, hogy a megváltozott körülményekhez igazodva, - egyre több patikát ért támadás - a saját tagjait védelemben kívánja részesíteni,  ezért élet- és balesetbiztosítást kötött minden Magyarországon dolgozó kamara tag gyógyszerészre. A  kollégáknak az élet- és balesetbiztosítás mellé lehetőségük nyílik arra, hogy mind a szakmai felelősségbiztosításukat, mind pedig a gyógyszertáruknak a vagyonbiztosítását kedvezményes körülmények között köthessék meg. A Magyar Gyógyszerészi Kamara ezzel is elő kívánja segíteni  a gyógyszertári vállalkozásokra nehezedő terhek csökkentését.

Tudni kell, hogy a büntető törvénykönyv külön tényállásként tartalmazza a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak tilalmát, és egyes bűncselekmények súlyosabbnak minősülnek, ha azokat ellenük követik el. Így például azt, aki patikust próbál meg kirabolni, az alapesetben kiróható kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés helyett öttől tíz évig terjedő börtönre is ítélhetik.

 

mgyk.hu

 

Az MKB biztosítással kapcsolatban megjelent kamarai tájékoztató!