Együttműködésre szólítanak fel a gyógyszerészeti szervezetek - hamisgyogyszer.hu


Közös felhívást tettek közzé nemzetközi, amerikai, japán és európai gyógyszerészeti szervezetek, amelyben együttműködésre és nagyobb szerepvállalásra szólítják fel az állami és magánszférát a gyógyszerhamisítás elleni küzdelem eredményessége érdekében.
Az egyre nagyobb számú hamisítványok kínáló weboldalak veszélyességére és az ezek elleni fellépés szükségességére hívja fel a figyelmet közös közleményében az Európai Gyógyszergyártók Szövetsége (EFPIA), az Amerikai Gyógyszerészeti Kutatók és Gyógyszergyártók Szövetsége (PhRMA), a Japán Gyógyszergyártók Szövetsége (JPMA) és a Gyógyszergyártók és Gyógyszergyártói Szövetségek Nemzetközi Szervezete (IFPMA). A szakmai szövetségek szerint az internet lehetőséget teremt arra, hogy az illegális terjesztők megbízható patikák látszatát keltve veszélybe sodorják illegális készítményeikkel a jóhiszemű fogyasztókat.
A probléma elterjedtségére a szövetségek szerint jó példa, hogy 2011 szeptemberében egy Interpol akcióban egyetlen hét alatt 2,4 millió hamis pirulát foglaltak le a hatóságok.

A cikk a hamisgyogyszer.hu oldalon olvasható!