Erdélyi gyógyszerészek vehettek át magyarországi szakgyógyszerészi bizonyítványt Székelyudvarhelyen - MTI


Erdélyi gyógyszerészek vehettek át magyarországi szakgyógyszerészi bizonyítványt Székelyudvarhelyen - MTIErdélyi gyógyszerészek szakgyógyszerészi bizonyítványt vettek át szombaton Székelyudvarhelyen a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Magyar Gyógyszerészi Kamara közös hároméves képzése végén. A 36 hónapos képzés végén 34-en tettek sikeres záróvizsgát.

Szili Katalin miniszterelnöki megbízott köszöntő szavaiban kiemelte, hogy magyarországi segítség lehetővé tette, hogy a szülőföldön maradva, magyar nyelven folytathassák posztgraduális tanulmányaikat – ezzel is az egész magyar közösséget erősítik.

A szombati záróvizsga után a Nemzeti Vizsgabizottság állított ki bizonyítványt. Páva Hanna, az Országos Kórházi Főigazgatóság igazgatója, a Nemzeti Vizsgabizottság elnöke elmondta, hogy komoly szakmai presztízst jelent, hogy valaki megszerezte ezt a szakgyógyszerészi szakképesítést. Kiemelte, fontos, hogy itt a szülőföldjükön használják ezt a tudást.

A szakgyógyszerészi bizonyítványok tisztelgést jelentenek a város nagy gyógyszerészdinasztiái előtt, elismerést a végzetteknek és biztatást a jövőnek – emelte ki a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Szász Jenő.

(MTI)