Fokozatosan kerül bevezetésre a korrekciós rendszerben tervezett változtatás – oep.hu


Az elmúlt hetekben érintettekkel folytatott egyeztetések alapján fokozatosan kerül bevezetésre a korrekciós rendszerben tervezett változtatás.

A szerver oldali élesítést egy 2 hónapos átmeneti időszak fogja megelőzni, amikor az elszámolók maguk rögzíthetik a korrekciókat, azonban a korrekciók elszámolásával egyidejűleg az OEP illetékes Területi Hivatalához be kell nyújtani a korrekció(k) dokumentálását. A dokumentáció megküldése során ki kell térni a korrekció indokára és a korrekcióba vont tételek leírására. Az OEP honlapján (www.oep.hu) folyamatosan közzétételre fog kerülni az aktuális tájékoztató, ahol az érintettek a szükséges adatlapokat, tájékoztató anyagokat megtalálhatják. Az átmeneti időszakot a jogszabályban foglaltaknak való megfelelés biztosítása, valamint a rendszer élesítése előtti gyakorlati tapasztalatok beépítése érdekében vezettük be abban bízva, hogy ezáltal az elszámolók és rendszergazdák, valamint az OEP érintett szakemberei is könnyebben alkalmazkodhatnak a tervezett változtatásokhoz. 

Az OEP hivatalos honlapjára kikerült részletes tájékoztató anyagok pontos elérési útvonaláról és az elérhető információk köréről:

  1. www.oep.hu -> szakmai kezdőlap -> Újdonságok régió első pontja (Csak a tájékoztató szövege)
  2. www.oep.hu -> szakmai kezdőlap -> Gyógyszer -> Gyógyszerészek részére régió utolsó pontja, „Új! Tájékoztató a korrekciós rendszer változásáról ť Frissítés ideje: 2012. április 10.” (Tájékoztató szövege, adatlapok, elérhetőségek)
  3. www.oep.hu -> szakmai kezdőlap -> Gyógyászati segédeszköz és gyógyfürdő szolgáltatások (Tájékoztató szövege, adatlapok, elérhetőségek)

 

forrás:OEP Ártámogatási Főosztály