Hivatalos könyvbemutató! - 2012. szeptember 21., péntek 14h - Hajtman Béla: Bevezetés a biostatisztikába – nem csak orvosoknak címmel - EDGE 2000 Kiadó


Kedves Olvasóink, Partnereink!

(Nyomtatóbarát pdf itt letölthető!)

Örömmel jelentjük, hogy legújabb könyvünk, Hajtman Béla: Bevezetés a biostatisztikába – nem csak orvosoknak címmel már elérhető a boltokban, nagyobb hálózatoknál, és partnerünk, a ProsperoD weboldalán is.
 
Szeretettel meghívjuk Önt a Szent István Egyetem Biomatematikai és Számítástechnikai Tanszéke szervezésében kiadványunk hivatalos bemutatójára.
 
Elnököl: Reiczigel Jenő professzor
A könyvet ismerteti: Boda Krisztina egyetemi docens
A kiadó részéről megszólal Klein Sándor professzor és a szerző, Hajtman Béla.
 
A bemutató egyúttal a Klinikai Biostatisztikai Társaság tudományos ülése is!
 
Az esemény időpontja: 2012. szeptember 21., péntek 14h
Helyszín: Szent István Egyetem Állatorvostudományi Kar (1078 Budapest, István út 2.), N épület, 3. emelet.
 
Az eseményen a könyvet 35% kedvezménnyel, 2800 Ft helyett 1800 Ft-ért lehet megvásárolni. A kiadó további könyvei szintén nagy kedvezményekkel lesznek elérhetők.
Megjelenési akciónk keretében a közvetlenül a kiadótól vagy a ProsperoD-től rendelve a könyv árából szeptember 30-ig 30% kedvezményt biztosítunk!
 
 

A könyvről

A statisztika az adatok összegyűjtésével, rendszerezésével, a belőlük levont következtetésekkel foglalkozik. A bio előtag azt jelenti, hogy az élettudományok területéről való adatokról van szó. Hajtman Béla orvosok számára írt, a biostatisztika elemeit tartalmazó ismertetője jó tíz éve jelent meg a Lege Artis Medicinæ hasábjain; a kiadvány ezeknek a cikkeknek könyv alakba rendezett változata. E könyv azonban korántsem csak az orvosoknak szól. A módszerek bemutatása során példaként említett adatok mind olyanok, amelyek mindenki számára ismerősök, benne vannak a köztudatban: láz, vérnyomás, pulzusszám, testsúly, testmagasság stb. A szembeállított „csoportok” férfiak és nők, fiatalok és öregek, betegek és egészségesek; csupa olyan fogalom, amikkel naponta találkozunk. Nem orvosi műszavakba, hanem „orvosi környezetbe” ágyazva ismerheti meg az olvasó az adatok természetét, a belőlük levonható helyes és helytelen következtetések világát. A szerző „mesélő” stílusának köszönhetően a matematikai gondolkodástól távol állók, esetleg attól egyenesen idegenkedők is tudják követni a gondolatmenetet.
 
Szeretettel várjuk könyvbemutatónkon!
 
 
Üdvözlettel,
Az EDGE 2000 Kiadó csapata