Inczeffyné dr. Ivicsics Katalin országos titkár


Inczeffyné dr. Ivicsics Katalin országos titkárDiplomámat 1991-ben kaptam a Semmelweis Egyetem Gyógyszerészettudományi karán.

Végzésem után az ELTE-n folytattam pszichológiai tanulmányokat, majd dolgoztam közforgalmú gyógyszertárban, a Heim Pál Gyermekkórház intézeti- és közforgalmú gyógyszertáraiban, injekciós és infúzió készítő laboratóriumában,  az Országos Közegészségügyi Intézet  Czeizel tanár úr által vezetett humán  genetikai és terratológiai osztályán mint kutató és terratológus tanácsadó gyógyszerész.  Itt írtam a doktori disszertációmat humán terratológiából, majd a Lilly amerikai gyógyszergyár magyarországi képviseletén orvoslátogatóként, később tudományos munkatársként és monitorként dolgoztam. A szükséges képzéseket Ausztriában, Svájcban és Angliában kaptam meg.

1996-ban magán gyógyszertárat – Inczeffy Patika – nyitottunk Gödön, amellyel egy családi hagyomány éledt újjá: az eredeti Inczeffy Patika Erdélyben, Tordán működött az államosításig.  A  családi vállalkozás 1998-ban kiegészült magán szakorvosi rendelőkkel is. Az évek alatt gyógyszerhatástani majd klinikai gyógyszerészeti szakvizsgákat tettem és nemzetközi homeopátiás diplomát szereztem.

Három felnőtt gyermekem van, László fiam szintén gyógyszerész.

Szabadidőmben szeretek olvasni, világot látni, sportolni. Úszom és jógázom, jógaoktató vagyok.

Külön hálás vagyok a sorsnak hogy  sikerül végigjárni az Országos Kéktúrát és 2022-ben Spanyolországban a francia Caminot.

Szakmai szervezetekben betöltött tisztségeim:
MGYT tagság több, mint húsz éve, megyei titkárként négy éven át,  Magyar Gyógyszerészi Kamara országos elnökségi tagság négy éven át, megyei alelnöki tisztség nyolc éven keresztül, megyei elnökségi tagság több cikluson keresztül.

Végzésem óta fontos számomra, hogy a napi munkáim mellett szakmai szervezeti szinten próbáljak tenni a gyógyszerészi hivatásért, a  gyógyszerészet alapértékeinek megőrzése mellet a fejlődést és a haladást támogatni, a kiemelkedő szakmai teljesítmények elismerése mellett  elismerni,  támogatni és képviselni a hivatásunk különböző területein dolgozó, nap mint nap, hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégákat.