Indiában gyűlnek össze a világ gyógyszeripari szakértői - HENT hírlevél


A világ egyik legnagyobb gyógyszergyártó országa első alkalommal ad otthont a nemzetközi gyógyszeripari és gyógyszerészeti konferenciának. A programban jelentős hangsúlyt kap a hamisítás elleni küzdelem is.

2011. szeptember 3-a és 8-a között az indiai Hyderabad városában tartják a nemzetközi gyógyszerészeti konferenciát (World Congress of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences) és a nemzetközi gyógyszerész szövetség 71. évi konferenciáját (International Congress of International Pharmaceutical Federation). Ez az első alkalom, hogy a két rendezvénynek India ad otthont, ami azért is fontos, mert az ázsiai ország a világ legnagyobb generikus gyógyszergyártója – írja a The Hindu Business Line.

A rendezvényre, amely a biztonság és minőség témakörei köré szerveződik 120 országból összesen 3000 vendéget várnak.

Az ötnapos program keretében előadások és szemináriumok keretében vitatják meg a résztvevők a gyógyszerminőség és a közegészségügy összefüggéseit, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pedig ott mutatja be azokat az intézkedési terveit, amelyek a gyógyászati készítmények irracionális használatát igyekeznek akadályozni, továbbá azokat, amelyek a legszegényebb régióban élők alapvető gyógyszerekkel történő ellátását biztosítanák.

A konferencián több alkalommal is napirendre kerül a gyógyszerhamisítás kérdése, amelynek keretében szó lesz a gyógyszerészek hamisítás elleni szerepéről, a gyártás során megvalósítható óvintézkedésekről, valamint az eredetiségigazoló technológiák használatának szabályozásáról.

 

HENT hírlevél