Jelentse a feltételezett mellékhatásokat! – Elindult az OGYÉI lakossági médiakampánya –OGYÉI


 November 20–24-e között zajlik több uniós tagállammal egyszerre az OGYÉI lakossági médiakampánya, amelynek célja, hogy minél többen jelentsék a feltételezett gyógyszer-mellékhatásokat. 

A kampány része annak az európai fókuszhétnek, amelyet immár második alkalommal rendeznek meg annak érdekében, hogy növeljék a gyógyszerekkel kapcsolatos tájékozottságot és er?sítsék a tudatos gondolkodást. Az idei figyelemfelhívó kampány középpontjában a vény nélküli gyógyszerek állnak.

Dr. Pozsgay Csilla, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet f?igazgatója az idei figyelemfelhívó kampány kapcsán hangsúlyozza: a gyógyszerhatóság tevékenységének legfontosabb része megbizonyosodni arról, hogy a lakosság által alkalmazott gyógyszerek hatékonyak és kell?en biztonságosak. A figyelemfelhívó kampánynak fontos szerepe van abban, hogy a lakosság, a betegek és az egészségügyi szakemberek merjék bejelenteni a feltételezett gyógyszer-mellékhatásokat, és tudják, hogy minden egyes bejelentés számít. Mindannyian segíthetünk biztonságosabbá tenni a gyógyszeres kezeléseket azáltal, hogy a gyógyszerek alkalmazásával összefüggésbe hozható bármilyen mellékhatás gyanúját jelentik a hatóságnak.

További részletek:

https://www.ogyei.gov.hu/page.php?item=2009