Kamarai reagálás a penzcentrum.hu válaszlevelére


Pénzcentrum kontra Kamara

 A penzcentrum.hu-n megjelent „Nyílt lehúzás megy a magyar patikákban: csökkentett hatóanyag, sokszoros áron” cím? cikkel kapcsolatban, tekintettel arra, hogy a címe és tartalma hamis látszatot kelve alkalmas arra, hogy a gyógyszerészekbe és a gyógyszertárakba vetett társadalmi bizalmat rombolja, a Kamara elnöke október 24-én levélben kereste meg a lap vezet? szerkeszt?jét, kérve, hogy a kifogásolt írást távolítsa el, vagy korrigálja és olyan írást tegyen közzé, amely „alkalmas a gyógyszerészek és a gyógyszertárak hamis látszat által rombolt társadalmi bizalmának helyreállítására”. 

A vezet? szerkeszt? hivatalos válaszában egyrészt elvitatja a Kamara (a gyógyszerészek és a gyógyszertárak) illetékességét, másrészt a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozik.  A kísér? levélben ugyanakkor felkínálja a lehet?séget, hogy „egy önálló sajtócikkben” világítsunk rá a fogyasztók által tapasztalt gyakorlat piaci hátterére.

Álláspontom a kifogásolt cikk címével és tartalmával kapcsolatban változatlan, a vezet? szerkeszt? válasza pedig a jelenlegi hazai médiamagatartás iskolapéldája.

Budapest, 2019. október 25.

Dr. Hankó Zoltán
elnök, Magyar Gyógyszerészi Kamara

 

Nagy Bálint, a penzcentrum.hu vezet? szerkeszt?je válasza dr. Hankó Zoltán 2019. október 24-én kelt levelére:

A kísér? levél itt olvasható.

A hivatalos válasz itt olvasható.

 

A penzcentrum.hu címen 2019. október 22-én megjelent „Nyílt lehúzás megy a magyar patikákban: csökkentett hatóanyag, sokszoros áron” cím? cikkel kapcsolatban dr. Hankó Zoltán elnök az alábbi levelet küldte az oldal vezet? szerkeszt?jének:

https://www.mgyk.hu/admin/data/file/20191024/penzcentrum.pdf