Panaszkodni muszáj. Muszáj?


A választásokon a szavazók hatalmas többsége úgy döntött, véget vet a korábbi, kormányzásnak nevezett tevékenységnek. Új kormányt, új politikát, új erkölcsöt akart és szavazott meg az ország lakosságának túlnyomó többsége! Ennek még nincs egy éve, de már nyár óta diktatúrát, fasizmust vizionál a fent említett társaság. Vagyis a szavazók nagy többsége ezt akarta. Miért jó az, ha minél rosszabb az országkép, különösen úgy, hogy a vádak nem valósak? Nem gondolom tovább.

Panaszkodnak a multik is. Adózniuk kell! Segíteni kellene annak az országnak, amelyikből eddig profitot vittek ki, adókedvezményeit élvezték. Bizony sok a teher, de azokon is, akik idáig felvették a rájuk tukmált hiteleket, vásároltak mindenfélét a reklámok áradata által bíztatva, tűrték a felvásárolt piacok miatt megszűnt hazai iparból való kiszorulásukat, a kilátástalanságot. Ők nem panaszkodnak! Legalábbis határon kívül nem!

Panaszkodhatna az ország, az ország lakossága, hiszen ők viselik a terhek legnagyobb részét. Ők kihez forduljanak sérelmeik miatt? Úgy gondolták, a választói jogukhoz fordulnak és ezt is tették. Ezzel kell most már élni a demokrácia féltőinek és beletörődni abba, hogy a demokrácia a népakarat érvényesülését jelenti! Bele kellene törődni abba is, hogy nem csak az a demokrácia, amit ők annak nyilvánítanak!

Dr. Gara István