Patikusok patikusoknak – nagy siker volt az idei gyógyszerész bál


Patikusok patikusoknak – nagy siker volt az idei gyógyszerész bálA február 9-én a Békéshelp Kft. szervezésében a Budapest Mariott Hotelben tartott 25. Országos Gyógyszerész Bál hatalmas siker volt.

Akiknek esetleg eddig nem tűnt fel, hogy a gyógyszerészek között mennyi kiváló ének- és táncművész vagy például dzsesszzongorista van, most felfigyelhettek rá. A 25. jubileumi bál műsora a „Nagy Patikushow”címet viselte, ugyanis patikusok szórakoztattak patikusokat – tegyük gyorsan hozzá, profi módon.

A bálterem 7 órakor nyitotta kapuit, az érkezőket halk zongorajáték fogadta, a welcome drinket kémcsőből fogyaszthatták a részvevők, az asztalok díszítését látva pedig már egyértelmű lehetett, hogy gyógyszerészek fognak mulatni aznap este. Dr. Németh-Krisztin Kornélia és dr. Bartus György voltak a műsorvezetők, a páros megalapozta az est jó hangulatát.

Dr. Hankó Zoltán kamarai elnök és dr. Brezanóczy Ferenc, a Területi Elnökök Értekezlete elnöke köszöntötte a vendégeket, közöttük név szerint is, dr. Csányi Péter helyettes államtitkárt, dr. Szentiványi Mátyás OGYÉI főigazgatót, dr. Bidló Judit NEAK főigazgató-helyettest, dr. Horváth Beatrixot az Egészségügyért Felelős Államtitkárság főosztályvezetőjét, dr. Balogh Zoltánt a MESZK elnökét, dr. Greskovits Dávid MAGYOSZ elnököt és dr. Légrádi Gábort, a Novodata és az LX-Line elnökét. Ez után a nyitótánc következett, amit a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának hallgatóiból alakult együttes mutatott be.

Kiemelt főtámogató:
Hungaropharma Zrt.

Aranyfokozatú támogató:
Meditop Gyógyszeripari Kft.

Támogatók: AD Pharma Kft., Békéshelp Kft., Benu Magyarország Zrt., Csaba Vezér Pince, Csanádpharma Kft., Galenus Kft., Goodwill Pharma Kft., Gundel Étterem, ID-Pentacom Kft., IQVIA Magyarország Kft., Kulcspatikák Zrt., Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége, MGYK Baranya Megyei Szervezete, MGYK Budapesti Szervezete, MGYK Csongrád Megyei Szervezete, MGYK Kórházi-Klinikai Területi Szervezete, MGYK Pest megyei Szervezete, MGYK Tolna megyei Szervezete, Naturland Magyarország Kft., Novodata Zrt., Paletta Press Kft., Patika Pack Kft., Patika Plus Gyógyszertárak, Pharma Nord Kft., Phoenix Pharma Zrt., TravelWeb Utazási Iroda, Unicredit Bank Zrt., Videograf Stúdió Kft., Viridis Pharma Kft., Vodafone Magyarország Zrt., Witeg-Kőporc Kft.

 A meglepetések sora már a remek vacsora és a jó borok fogyasztása közben elkezdődött.  Elsőként az aranytorkú gyógyszerek jöttek, flashmobjuk megalapozta a jó hangulatot és sejtette a további produkciók sikerét is. A villámcsődület során előadott dalok nagy tapsot kaptak… ahogy a Ködmön táncegyüttes – persze gyógyszerész taggal – műsora is. A vacsora végeztél egy hatalmas születésnapi torta gördült a terembe, majd miután dr. Hankó Zoltán felvágta, mindenki részesült a finomságból.

…és persze folytatódtak a meglepetések. Egy „postás” érkezett egy hatalmas „postai küldeménnyel”, ami a postássá változott gyógyszerész szerint a HUMVO-tól jött a MAGYOSZ elnökének, és a hatalmas dobozból egy gyönyörű táncos lány pattant ki, aki egyből táncra is perdült az elnökkel.  Majd a tánckar érkezett újfent, amely tagjai felkérték részvevőket és máris „állt a bál”. Az EnterTrain Party Band zenéjét hallva kevesen maradtak ülve.

A „patikushownak” persze még nem volt vége. A fő attrakció ezután következett: az egyetlen profi színész – Heller Tamás érdemes művész – és a gyógyszerészek egy kabaréjelenetet adtak elé. Bizonyára sokan emlékeznek Trunkó Barnabás „A gumi óvszer” című jelenetére, aminek annak idején Bodrogi Gyula volt a főszereplője. Mondani se kell, a jelenet nem kímélte a nézők rekeszizmait.

Az éjféli tombola is rendhagyó volt. Hála a szervezőnek, a gyógyszeres tégelyekben, csomagokban árult jegyek miatt nem nyúlt hosszúra a sorsolás ideje, így bőven maradt idő a „kiválogos kivirradatig” tartó mulatságra. A rekordszámú részvevővel tartott jubileumi bál minden bizonnyal sokáig emlékezetes marad és még több patikus kap kedvet a jövő évi rendezvényhez.

B. Zs.

Fotók: Vecsei Gergely

Patikusok patikusoknak – nagy siker volt az idei gyógyszerész bál

Patikusok patikusoknak – nagy siker volt az idei gyógyszerész bálPatikusok patikusoknak – nagy siker volt az idei gyógyszerész bálPatikusok patikusoknak – nagy siker volt az idei gyógyszerész bálPatikusok patikusoknak – nagy siker volt az idei gyógyszerész bálPatikusok patikusoknak – nagy siker volt az idei gyógyszerész bálPatikusok patikusoknak – nagy siker volt az idei gyógyszerész bálPatikusok patikusoknak – nagy siker volt az idei gyógyszerész bálPatikusok patikusoknak – nagy siker volt az idei gyógyszerész bálPatikusok patikusoknak – nagy siker volt az idei gyógyszerész bálPatikusok patikusoknak – nagy siker volt az idei gyógyszerész bálPatikusok patikusoknak – nagy siker volt az idei gyógyszerész bál