XXIX. Szent-Györgyi Albert Napok: sikerek, díjak és jövőképek az SZTE orvosi és egészségtudományi ünnepén - u-szeged.hu


A Szegedi Tudományegyetem központi ünnepségén megnyitották a XXIX. Szent-Györgyi Albert Napok rendezvénysorozatát. Az egyetem orvosi és egészségtudományi karainak és klinikai központjának közös ünnepén az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, Fogorvostudományi Kar, Gyógyszerésztudományi Kar, Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar dékánjai, valamint az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke értékelte az elmúlt év teljesítményét, valamint átnyújtották a betegellátás, az oktatás és a kutatás területén kiváló eredményeket elért dolgozók díjait...

... Dr. Zupkó István egyetemi tanár, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar dékánja szerint a Szegedi Tudományegyetem karai joggal érezhetnek büszkeséget, a QS rangsor igazolja, hogy az SZTE a legkiválóbb magyar egyetem, és ezt mára már két Nobel-díj is reprezentálja. A SZTE Gyógyszerésztudományi Kar magyarul és angolul folytat képzést, doktori iskolájában jelenleg 79 doktorandusz (közülük 44 külföldről érkezett) dolgozik tudományos fokozatán. Dr. Zupkó István szerint a publikációs eredmények alapján a kar az egyetem legkiválóbb karai közé tartozik. Oktatói a nemzetközi térben publikálnak, pályázati támogatásokat nyertek el, nemzetközi mobilitási programokban vesznek részt és indikátorok mutatják, hogy a kar egyes kutatócsoportjai a világ élvonalába tartoznak.

A minőségcentrikus kutatás és oktatás mai sikerei mögött Dr. Zupkó István szerint évszázadnyi szellemi és fizikális építkezés, tudás, értékrend, szakma iránti elhivatottság, valamint alázat van, amit a szegedi egyetemi gyógyszerésztudományi képzés és kutatás elődei nemzedékeken át felhalmoztak. - Mi ennek a szellemi hagyatéknak a birtokában szerezhettünk elismerést – húzta alá a dékán... tovább.