Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2024. április 03.
Mit várok a vándorgyűléstől? – Dr. Csapi Bence

Mit várok a vándorgyűléstől? – Dr. Csapi BenceIsmét vándorgyűlés előtt állunk, azonban hosszú idő után ismét a szakpolitika képviselője is résztvevője, sőt előadója a rendezvénynek. Meg kell valljam, kevésbé vagyok optimista, mint két ciklussal ezelőtt, de tekintve, hogy az elmúlt években gyakorlatilag meghallgatásra sem kerültek a kamarai érvek az egyes kérdésekben, most legalább itt a lehetőség a párbeszédre. Nincsenek illúzióim, hogy az utóbbi hetek, hónapok legaktuálisabb kérdéseiben egyből jogszabálymódosítás követi a vándorgyűlést, de talán elindul egy folyamat, aminek a végén már elégedett lehet a szabályozással a szakma is, és a lakosság is.

Ezen felül a mostani vándorgyűlés lehetőséget ad, hogy ráirányítsuk a szakpolitika figyelmét azoknak a mindennapjainkat meghatározó kérdések rendezésére, amelyek egyrészt már hosszú évek óta váratnak magukra, másrészt megoldásuk nem jelent szignifikáns költségvetési terhet, harmadrészt semmiképp sem megy szembe az aktuális kormányzati elképzelésekkel. Gondolok itt konkrétan a gyógyszertári ügyelet rendezésére, de említhetnék olyan triviális dolgot is, mint az „ötpéldányos” kérdése.

A fentieken felül pedig bízom benne, hogy sikerül a kollégák figyelmét is ráirányítani azokra a változásokra, amelyek erősítik az egészségügyi szakember szerepüket. Fontos, hogy mindenki lássa: ha csak azt várjuk, hogy a politika és a lakosság másként tekintsen a munkánkra mint eddig, de mi nem vagyunk hajlandóak változtatni és új kompetenciákat, és az azokkal kapcsolatos munkát vállalni, akkor az elvárásunk irreális.

Dr. Csapi Bence

Egyéni jelentkezési lap az MGYK XIII. Vándorgyűlésére

Programtervezet

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél