Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2023. augusztus 01.
Összevonják az OGYÉI-t és az NNK-t - Magyar Nemzet

Magyar Nemzet - 2023.08.01. (5. oldal)

"... Az egészségügyi államtitkár tájékoztatása szerint ezeket a feladatokat eddig két intézmény, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) látta el. Ennek a két szervezetnek a működési körét most összefésülik és összehangolják, az összefonódás eredményeként pedig egyszerűbb és jobban áttekinthetőbb szakhatósági struktúra alakul ki a magyar egészségügyben.

Mint mondta, az összevont szervezeteket Müller Cecília országos tiszti főorvos fogja vezetni. A szakhatósági feladatok ugyanakkor jól elkülönülnek majd egymástól, tehát az OGYÉI gyógyszer-engedélyezéssel kapcsolatos feladatait és a gyógyszertárak ellenőrzését ugyanolyan standardok szerint látják majd el. Az összevonásnak köszönhetően számos szempontból a rendszer egyszerűsödését remélik, továbbá azt, hogy akár a szakellátást, akár a gyógyszer-engedélyezést követően felgyorsulnak a munkafolyamatok. A Nemzeti Népegészségügyi Központ elnevezése a mai naptól Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központra (NNGYK) változik.

A Magyar Nemzet kérdésére az egészségügyi államtitkár arra is kitért, hogy az OGYÉI Szabolcs utcai telephelye változatlanul megmarad, az épület több új funkciót fog ellátni. Mint fogalmazott, a Szabolcs utca 33. alatt található székhelynek minden igényt kielégítő orvosi, gyógyszerészeti, laborkémiai és diagnosztikai funkciója is van, így olyan vizsgálatokat, amelyeket az NNK laborjaiban eddig nem tudtak elvégezni, most sokkal magasabb felszereltséggel rendelkező laborban tehetik meg..."

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél