Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369
Web: www.mgyk.hu
/magyargyogyszereszikamara
Nyomtatható változat
2019. november 21.
Szeged: Elismeréseket adtak át a Szent-Györgyi Napok ünnepségén - u-szeged.hu

A XXVI. Szent-Györgyi Napok nyitányaként az SZTE Általános Orvostudományi Kar és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elismeréseit adták át a november 28-ig tartó programsorozat központi ünnepségén.

"... Dr. Zupkó István egyetemi docens, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja emlékeztetett rá, hogy Szegeden a gyógyszerészképzés 98 éve kezdődött el, és 62 éve önálló kari keretek között folyik. - A Karon ma két nyelven folyik gyógyszerképzés, és örvendetes, hogy a hallgatói érdeklődés érzékelhetően növekszik, idén az első évfolyamunkat maximális képzési kapacitással indítottuk – fogalmazott a dékán. Beszámolt róla, hogy a Karon működő Gyógyszertudományok Doktori Iskola az egyetem egyik legproduktívabb doktori képzőhelye, ahol jelenleg 72 fiatal kolléga dolgozik tudományos fokozatán, közülük 30 külföldről érkezett. – Karunk tudományos kapcsolatrendszere kiterjedt. Hazai viszonylatban élő együttműködésünk van szinten minden gyógyszerkutatásban érdekelt kutatóhellyel, gyártókkal és társképzőhelyekkel – árulta el Zupkó István, aki utalt rá, hogy a Kar idén eddigi legjobb helyezését érte el az úgynevezett Sanghaj-rangsorban, a gyógyszerészkarok között világviszonylatban a Gyógyszerésztudományi Kar az első 200 között van, ez pedig azt jelneti, hogy a szegedi lett a hazai legjobb képzőhely. – Idei sikereink közül kiemelem, hogy Hohman Judit professzornőt az MTA levelező tagjává választotta, és büszkék vagyunk Fülöp Ferenc professzor úr Prima díjára és Prima Primissima díjra történt jelölésére magyar tudomány kategóriában. Ezen kívül örülünk Kiss Loránd professzor Oláh György díjának – hangsúlyozta Zupkó István dékán.

A beszédet követően a „Szegedi Gyógyszerészképzés Fejlesztéséért Alapítvány” díjait dr. Csóka Ildikó intézetvezető egyetemi docens, az alapítvány kuratóriumának elnöke adta át. Az Alapítvány a néhai dr. Novák István, az egyetem volt tanszékvezető egyetemi tanára, a Gyógynövény- és Drogismereti Intézet egykori igazgatója emlékére kiírt pályadíjat dr. Dávid Csilla Zsuzsának és dr. Viczián Rékának, ez évben végzett gyógyszerészeknek ítélte meg.

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának Gyógyszertechnológiai Intézete néhai Kedvessy György egyetemi tanárnak, a Gyógyszertechnológiai Intézet egykori igazgatójának emlékére 2009-ben Kedvessy György pályadíjat alapított, amely a Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetben dolgozó PhD hallgatók, és a Karon tanuló gyógyszerészhallgatók szakmai fejlődését hivatott segíteni. A szakmai zsűri véleménye alapján, 2019-ben a Kedvessy György pályadíj nyertesi dr. Benke Edit II. éves PhD hallgató, Party Petra IV. éves és Pamlényi Krisztián V. éves gyógyszerészhallgatók.

Az Év Gyógyszerészhallgatója – Gyógyszerészi Gondozási-, Betegtanácsadási Verseny idén áprilisban rendezték, ahol a hallgatóknak patikai expediálást modellező szituációban kellett bizonyítaniuk szakmai felkészültségüket. A zsűri az országos verseny 1. helyezését a Kar volt hallgatójának, dr. Uhljar Lucának ítélte oda, aki a Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül a legjobb teljesítményért részesül az Alapítvány különdíjban..."

https://u-szeged.hu/sztehirek/2019-november/elismereseket-adtak-at

2018-2020 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél