Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2020. szeptember 22.
Tájékoztatás a táv-gyógyszerfelírás szolgáltatásáról és a távkonzultáció lehetőségéről – EESZT

Az EESZT Fenntartási és Üzemeltetési Főosztály kérésére az alábbi tájékoztatót tesszük közzé:

"Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az orvos-beteg találkozások csökkentése érdekében döntött a Telemedicina szolgáltatásainak fenntartása mellett. Ezúton tájékoztatjuk, hogy a táv-gyógyszerfelírás szolgáltatása, továbbá a távkonzultáció lehetősége is megmarad az egészségügyben, miután megjelent az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben (33/2020. (IX. 16.) EMMI rendelet).

Ez azt jelenti, hogy az ellátás sajátosságait és orvosszakmai indokoltságát figyelembe véve továbbra is lehet a beteg távollétében előszűrést végezni, diagnózist vagy terápiás javaslatot felállítani, gyógyszert rendelni, vagy védőnői gondozást ellátni távmonitoring eszközökkel és egyéb infokommunikációs technológiák révén hozzáférhető információk alapján. Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT) a Telemedicina során végzett szolgáltatások is bekerülnek, ahogyan az elmúlt időszakban megszokhatták.

Az orvosokkal, védőnőkkel folytatott távkonzultáció és a telefonon történő gyógyszerfelírás a járványhelyzetben az egészségügyi dolgozók és a lakosság biztonságát is támogatja. Az így felírt gyógyszereket továbbra is lehetőség van TAJ-szám megadásával és a kiváltó személy azonosításával kiváltani.

További részletek az eRecepttel kapcsolatos változásokról: 
https://e-egeszsegugy.gov.hu/erecept-valtoza "

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél