Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2010. június 11.
A Magyar Gyógyszerészi Kamara közleménye

Egyben megfogalmazta azt az elvárását is, miszerint a lakossági gyógyszerellátás rendszerének be kell kapcsolódni a népegészségügyi programokba és a gyógyszertáraknak erősíteni kell a gazdasági alkalmazkodó képességük.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara örömmel üdvözli a bejelentéseket és azokat rendszerváltás mértékűeknek tekinti. Álláspontunk szerint - melyet az Európai Unió Bírósága gyógyszerellátással kapcsolatos tavalyi és idei döntéseiben is megerősített - a gyógyszerellátás az egészségügy része, melyet a szükségletek figyelembe vételével, ellátási, minőségi és etikai garanciák érvényesítésével kell működtetni. Ebben az állam, a gyógyszertárat működtető gyógyszerész és a hivatásrendi köztestület közötti feladat- és felelősség-megosztás elvének érvényesülnie kell, s mindhárom szereplő tevékenységéhez a feladataival és felelősségével arányos feltételeket biztosítani kell. A tegnapi bejelentéseket a gyógyszerellátás helyreállításának első lépéseként értékeljük.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara felkészülten várja a tárgyalásokat és köztestületi kompetenciáinak rendezését. A gyógyszerellátás új rendszerének kialakítására irányuló tárgyalásokon a biztonság, a minőség és a hatékonyság elveinek megfelelő szabályozásra vonatkozó javaslatokkal kívánunk élni és készen állunk arra, hogy köztestületi, önkormányzati és szakmai érdekvédelmi feladatainkat felelősen ellássuk.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél