Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
hirlevelek_1-144
Magyar Gyógyszerészi Kamara Hírlevél 2010/XCXIX. szám

Esemény naptár

Május 28. – Réthelyi Miklós miniszter-jelölt meghallgatása
A Nemzeti Erőforrások Minisztériumának miniszter-jelöltje a parlament egészségügyi bizottságának meghallgatásán a következőket mondta a gyógyszerellátással kapcsolatban:

„Módosítjuk a gyógyszerforgalmazás szabályait és hatékonyabbá tesszük az ellenőrzést, hogy a lakosság biztonságos gyógyszerekhez jutását garantálni lehessen. Az Európai Bíróság határozatával összhangban megállítjuk a gyógyszerpiac liberalizálását, újraszabályozzuk a gyógyszertár létesítést és működtetést, hogy az a valós szükségletekhez igazodjon. Egyszerűsítjük és igazságosabbá tesszük a közgyógyellátás rendszerét, hogy minden rászoruló hozzájuthasson a szükséges gyógyszereihez.” Az egészségügyi kamarákra vonatkozóan hangsúlyozta, hogy a jövőben meg fogják erősíteni őket, és fontolóra veszik a kötelező kamarai tagság visszaállítása. 

Május 28. – Miniszimpóziumok a Gyógyszerész Napokon
A 12. Magyar Gyógyszerész Napok hétvégi rendezvényén az első nap délután két miniszimpózium megrendezésére került sor. Az első miniszimpóziumon a kamara szervezetéről, feladatairól és célkitűzéseiről, a másodikon az asszisztensképzéssel kapcsolatos problémákról volt szó. Hasonlóan a korábbi miniszimpóziumokhoz a mostaniak is azt a célt szolgálták, hogy az adott terület jellemzőit és problémáit csokorba gyűjtve az elkövetkező időszak kamarai tevékenységéhez segítséget nyújtsanak. A vitaindítókat követően diszkussziók voltak, melyek végén a felvetett problémák és megoldások összegzésére is sor került. A miniszimpóziumok moderátorai dr. Hankó Zoltán alelnök és dr. Horváth-Sziklai Attila országos ügyviteli vezető voltak. 

Május 28-30. – Gyógyszerész Napok Budapesten
Kérdezze meg gyógyszerészét! címmel május 28-30. között tartotta Budapesten a XII. Magyar Gyógyszerész Napokat a Magyar Gyógyszerészi Kamara. Horváth Tamás elnök szerint a gyógyszerész hivatás köztestületét alkalmassá kell tenni az új helyzetnek megfelelő feladat- és hatáskör ellátására. Ez szervezeti és hivatali átalakításokat is jelent. A politikai és államigazgatási kapcsolatok további kialakítására, elmélyítésére is szükség van. A társszervezetekkel korrekt együttműködést kell fenntartani közös céljaink érdekében, szem előtt tartva a kamara hivatásrendi köztestületi identitását és felelősségét. 

Május 29. – Továbbképzés Kaposváron
A Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottság és a Hungaropharma Zrt. által közösen szervezett "Asthma, allergia, COPD" című továbbképzés soron következő helyszíne - Veszprém, Miskolc, Pécs és Budapest után – Kaposvár volt. A szombati tanfolyamon a 44 fő vett részt. A következő továbbképzés helye és időpontja: Debrecen, 2010. június 12-13., ahol egy hétvége alatt kerül lebonyolításra az elméleti és gyakorlati képzés, melyek együttes teljesítése előfeltétel az ÁNTSZ által engedélyezett gondozási tevékenység végzésének. 
További információkat a Bizottság honlapján találhatnak:  http://www.gyogygond.hu

Rendezvények

Patika nap a fájdalomcsillapítás jegyében, június 2-án
tovább>>

Patikus Olimpia Visegrádon június 18 és 20 között.
tovább>>

2nd International Regulatory Workshop on Bioequivalence, Bioanalysis,
Dissolution and Biosimilarity - Budapest, június 21-22.
tovább>>
Nikolics Emlékülés - 100 éves az „Arany Kígyó Gyógyszertár”,
tudományos konferencia Sopronban, szeptember 18-án
tovább>>

Sajtószemle

Május 27. – Magyar Nemzet: Megfelelő alap

Május 27. vg.hu: Potom pénz: Százmilliárddal kezdődik az egészségügy konszolidálás

Május 27. – vg.hu: Ami elmaradt az elmúlt nyolc év alatt …

Május 27. – vg.hu: Egészségmegőrzés: befektetés a jövőbe

Május 28. - Napi Gazdaság: Szövetkeznek a patikaláncok

Május 30. – weborvos.hu: Indul a nagy kísérlet a dohányfüggőség kezelésére

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél