Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2010. november 23.
Szakképzési konferencia

Az ETI rendezvénye

 

November 22-én tartották meg az első szakképzési konferenciát Budapesten, amelyen a szakképzés aktuális helyzetét tekintették át a résztvevők. A konferencián részt vett és előadást tartott Horváth Sziklai Attila is. A kamara országos ügyviteli vezetője előadásában szólt a gyógyszertári asszisztensképzés anomáliáiról, az adminisztratív feladatok túlszabályozottságáról és - mindezek következtében - a szakmai szempontok háttérbe szorulásáról. A rendszer átalakítása, fejlesztése kapcsán kifejtette, hogy a vizsgaelnököknek a „minisztérium kinyújtott karjaként” kellene tevékenykedniük, érdemi jogosítványokkal mégsem rendelkeznek. Fontos lenne – emelte ki -, hogy a szakmai kamarák aktívabban, a jogszabályok által támogatva, vagyis jogköröket és feladatokat biztosítva bekapcsolódhassanak a képzések akkreditációjába, minősítésébe.

Kiss Mária főosztályvezető (NEFMI) előadásában – többek között –a NEFMI által kezdeményezett ellenőrzésről számolt be. Az OKJ-s szakképzés ellenőrzése során szerzett tapasztalatok alapján javaslatot tett egy központi gyakorlati tételsor összeállítására és alkalmazására, az oktatási segédletek egységesítésére, a visszajelzések feldolgozására, valamint a többmodulos vizsgarendszerben a vizsgarészek számának csökkentésére.

Az elhangzottak alapján a résztvevők úgy látták, hogy a minisztérium és a kamara elképzelései a szakképzés terén egy irányba mutatnak.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél