Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2022. június 02.
A közelgő Patikanap elé – A szervező cég ügyvezetőjét, dr. Sándor Csabát kérdeztük

A közelgő Patikanap elé – A szervező cég ügyvezetőjét, dr. Sándor Csabát kérdeztükDr. Sándor Csabával, a Békéshelp Kft. ügyvezetőjével a Patikanappal kapcsolatos szervezési kérdésekről beszélgettünk.

– A Békéshelp Kft. nem először vesz részt a különféle kamarai események, így a patikanapok szervezésében. Ez az alkalom azonban különbözik az előzőektől. Mi ez a különbség?

– Valóban, a Magyar Gyógyszerészi Kamara rendezvényeit évek óta mi szerveztük, most azonban a különbség az, hogy idén ezt először teljes mértékben csak a Békéshelp Kft. végzi.

– Milyen szempontok vezérelték Önöket a szervezés során, például a helyszín kiválasztásakor?

– Próbálunk visszatérni a pandémia előtti helyzetbe, amikor még személyes jelenléttel lehetett megtartani a kamarai rendezvényeket. Fontosnak tartjuk az ilyen találkozásokat, sokkal eredményesebb lehet így dolgozni, mint online. A következő személyes jelenléttel tartott összejövetel a novemberi Gyógyszerész Köztestületi Napok lesznek. Fokozatosan próbálunk visszatérni a korábbi rendszerhez, így most csak egynapos programot szervezünk, csak a környező megyékből hívjuk a gyógyszerészeket, de szerintem ez jó út ahhoz, hogy két év szünet után mindnyájan visszataláljunk a járvány előtti helyzethez. Idén csak központi rendezvény lesz, de szeretnénk, ha jövőre ismét lennének megyei megnyitók. A helyszínválasztáskor fontos szempont volt, hogy az könnyen megközelíthető, központi legyen.

– A megnyitó előtti nap az országos elnökség és a Területi Elnökök Értekezlete tagjai kihelyezett ülést tartanak Kecskeméten. Ezzel kapcsolatban milyen szervezési kérdések merültek fel?

– A helyszín biztosítása mellett kiemelném, hogy az ülésen történő aktuális kérdések megvitatása után közös vacsorán vesznek részt a kollégák, ahol a térség egészségpolitikai vezetői is meghívást kapnak. Ezt a kapcsolatépítés szempontjából nagyon fontosnak tarjuk, ez alkalmat nyújt a térség egészségüggyel kapcsolatos kérdéseinek megvitatására. E mellett példaként említhetem, hogy a rendezvényen, a korábbiaktól eltérően a szűrőbusz nem egy, hanem két napig lesz jelen, természetesen ennek technikai részleteinek biztosítása is a mi feladatunk. Említeném még a megnyitó utáni szakmai programot, ahova várjuk a kollégákat. Utána pedig az MGYK Ifjúsági Állandó Bizottságának tagjai tanácskoznak majd.

– Mi lesz a mottója a rendezvénynek?

– Mit kíván a magyar beteg? – ezt a gondolatkört járjuk körbe az előadásokon. Amikor a patikanapi rendezvények elkezdődtek évekkel ezelőtt, bemutattuk a patikáinkat, az abban végzett tevékenységeket, a gyógyszerész hivatást. Azt gondoljuk, hogy most fontos beszélni arról is, melyek azok a kérdések, amelyek a betegeket a legjobban foglalkoztatják, milyen irányba induljunk el, folytassuk az utunkat, annak érdekében, hogy elégedetten, biztonságos ellátást megkapva hagyhassák el gyógyszertárainkat az ellátottak.

– Időarányosan hogyan állnak a szervezéssel?

– Gördülékenyen megy a munka, ebben sokat segítenek a Bács-Kiskun megyei szervezet hivatali munkatársa,  tagjai is.

Remélhetőleg az idei rendezvény is nagy érdeklődésre tart számot!

mgyk.gyh

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél