Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2022. május 31.
A közelgő Patikanap elé – az MGYK Bács-Kiskun Megyei Szervezete elnökét, dr. Kasziba Istvánt kérdeztük

A közelgő Patikanap elé – az  MGYK Bács-Kiskun Megyei Szervezete elnökét, dr. Kasziba Istvánt kérdeztük Az Országos Patikanap kecskeméti központi megnyitójával kapcsolatban dr. Kasziba Istvánt, az MGYK Bács-Kiskun Megyei Szervezete elnökét kértük egy rövid beszélgetésre.

– 2019-ben már tartottak egy patikanapi megnyitót Kecskeméten, akkor még nem Ön volt a megyei elnök. Hogy hogy ismét erre a városra esett a választás?

– Bács-Kiskun mindig élen járt a kamarai rendezvények szervezésében már a múltban is, és ezt a hagyományt szeretnénk folytatni a jövőben is, ezért nagy örömünkre szolgál itt a megyében, hogy ismét Kecskemétre esett a választás. Ez nagy megtiszteltetés számunkra. A 2019-es rendezvényen a város nagy érdeklődést mutatott, valószínű ez is nyomott a latba.

– Milyen érdeklődésre számítanak most?

– Remélhetőleg ugyanakkorára. A mostani rendezvényen is jelen lesz a szűrőbusz, és már most akkora az érdeklődés, hogy két naposra tervezzük a szűrést. A patika mellett lévő iskola diákjainak bevonásával is történne ez, fontosnak tartjuk ugyanis, hogy minél korábban megismertessük a fiatalokkal hivatásunkkal. Továbbá az is fontos számunkra hogy a lakosság minden korosztályán végezzük a szűréseket, hisz a magyar emberek egészségi állapota az egyik legrosszabb Európában.

– Az eddigi patikanapoknak mindig volt egy mottója, központi gondolata. Az ideinek mi az?

– Az idei Patikanap központi gondolata, hogy „mit kíván a magyar beteg”?  Korábban már sokat beszéltünk arról, hogy mit kíván a gyógyszerész, de most arra fókuszálunk, hogyan tudunk minél jobban, minél hatékonyabban a betegek rendelkezésére állni. Szakmapolitikai szempontból az adherencia-program továbbfejlesztése, bővítése van a porondon, ami a megnyitót követő szakmai program előadásaiban is visszatükröződik. Ez kiemelt része a rendezvénynek, hiszen fontos kérdés, hogyan tudunk minőségében is jobb szolgáltatást nyújtani a betegek részére. E mellett fontos kérdés az is, hogy az átvészelt COVID-járvány után mire képes a gyógyszerellátás rendszere, hogyan tud továbbfejlődni?  

– A rendezvényt megelőző napon az országos elnökség és a Területi Elnökök Értekezlete is értekezik.

– Az ülés több szempontból is kapcsolódik a Patikanaphoz. Reméljük, hogy az országos elnökség és a TEÉ tagjai minél nagyobb számban részt tudnak venni a következő napi megnyitón.

Csütörtöki elnökségi ülés fő témái a Patikanappal kapcsolatos jövőbeli teendőinket és céljainkat foglalja magába, ahol minden területi szervezet képviselője megoszthatja tapasztalatait, így kialakítva egy közös utat, amin a gyógyszerészi társadalom jövőben el tud indulni annak érdekében, hogy a betegeknek a legmagasabb szintű egészségügyi ellátást tudjuk nyújtani.

Mindenkit szeretettel várunk!

mgyk.gyh

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél