Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2019. március 08.
Egyre nagyobb számban... – a Vándorgyűlés elé

Egyre nagyobb számban... – a Vándorgyűlés eléDr. Sándor Csabával, a Békéshelp Kft.ügyvezetőjével az idei Vándorgyűlés szervezési kérdéseiről beszélgettünk.

Közeleg az MGYK az idei, XI. Vándorgyűlése, amelyet – mondhatjuk immáron hagyományosan – a Békéshelp Kft. szervez…

Az összejövetel a Magyar Gyógyszerészi Kamara országos szervezete és a Borsod-Abaúj- Zemplén megyei szervezet közös rendezvénye, aminek a megrendezésére a Kamara elnöksége a Békéshelp Kft.-t kérte fel. E cég intézi mindazokat a feladatokat, amelyek számlázással, szállásfoglalással, helyszínbiztosítással stb. kapcsolatosak.

Tavasszal, március-április környékén nem lehet könnyű időpontot találni…

Nagyon nehéz volt, hiszen márciusban már elindulnak a mások által szervezett konferenciák, a hónap közepén van a nemzeti ünnepünk, a következő hónapban pedig húsvét lesz. Próbáltunk úgy időpontot találni, hogy a lehető legkevesebb időt kelljen távol tölteni a kollégáknak a gyógyszertáraiktól és a vasárnapjuk szabad maradjon, ezért péntekre és szombatra szerveztük a rendezvényt.

Lesznek-e változások a megszokott programokhoz képest?

A csütörtöki napon kerül megtartásra az Országos Elnökség márciusi ülése, amelyre a Területi Elnökök Értekezletének tagjai is hivatalosak. Bár ez nem szigorúan a Vándorgyűlés eseménye, úgy gondoltuk azonban, hogy célszerű ezt így szervezni, hogy a kollégák egy utazással meg tudják oldani a részvételüket az említett összejövetelen.

Hagyományosan a vándorgyűlések első napján próbálunk a helyi szakmai közösségek életébe bepillantást nyerni, megismerni a helyi politikai, gazdasági, egészségpolitikai vezetőket. Leülünk és megbeszéljük velük az adott térségben folyó munkát és azokat a terveket, amelyeket közösen akarunk majd megvalósítani. Szeretnénk tovább lépni azoknak a feladatoknak a megvalósításában is, , amelyeket a Kormánnyal és az OGYÉI-vel megkötött megállapodásokban lefektettünk. Nagyon fontos, hogy közösen megtaláljuk az idei választásokra az optimális menetrendet, és ha kell, javasoljuk az Alapszabály módosítását.

A korábbi rendezvényeken a részvételi díjból többen kedvezményeket kaptak. Így lesz ez most is?

A szervezés során az egyik szempontunk mindig az, hogy vannak kiemelt csoportok, amelyek tagjainak a részvételét szeretnénk megkönnyíteni, így a nyugdíjas kollégák ismét ingyenesen vehetnek részt a rendezvényen, azonban természetesen regisztrációhoz kötött a jelenlétük, hiszen a szervezés során tudnunk kell a pontos létszámot. Számunkra nagyon fontos az is, hogy a következő generáció gyógyszerészeit minél inkább bevonhassuk a munkánkba. Ezért a 35 év alatti gyógyszerészeknek 50 százalékos kedvezményt biztosítunk a regisztrációs költségekből. És mivel elengedhetetlen a részvétele a megyei szervezetek elnökeinek, alelnökeinek, a felügyelő és az etikai bizottságok elnökeinek, illetve az ifjúsági referenseknek, megyénként ötkollégának kedvezményes regisztrációt biztosítunk: az egyéni regisztrációnál olcsóbban vehetnek részt a rendezvényen. Sőt, tudomásunk van arról, hogy van olyan területi szervezet is, amelyik a megyei küldötteinek átvállalja a regisztráció díját.

Megismétlődik-e a korábbi összejövetelek nagy sikert aratott borvacsorája?

Új típusú társasági programmal várjuk a kollégákat, ezúttal egy zenés táncos közösségépítő vacsorán vehetnek részt a jelentkezők péntek este.

Úgy tűnik, a Kamara különböző rendezvényeire egyre többen látogatnak el,említhetem például a szintén a Békéshelp Kft. által szervezett gyógyszerészbált. Ez a tendencia érvényes a lillafüredi összejövetelre is?

A jelentkezéseket látva Lillafüreden is várhatóan sokan leszünk. A helyszín Magyarország egyik legszebb helyén található, reményeink szerint a program mellett ez is szerepet játszhat a jelentkezések során. A Békéshelp Kft. célja minden esetben maradéktalanul megvalósítani a kamarai és a gyógyszerészi igényeket, amelyek egy rendezvény során felmerülhetnek. Minden bizonnyal a fő célt, hogy az elkövetkezendő időszak legfontosabb lépéseit meghatározzuk, teljesíteni fogja a Vándorgyűlés.

Szeretettel várjuk kollégáinkat a XI. Vándorgyűlésre!

B. Zs.

A Vándorgyűléssel kapcsolatos főbb tudnivalókat itt találja: 

https://www.mgyk.hu/az-mgyk-xi-vandorgyulese-8211;-programtervezet-es-jelentkezesi-lap.html

 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél