Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2022. november 28.
Erdélyi gyógyszerészek vehettek át magyarországi szakgyógyszerészi bizonyítványt Székelyudvarhelyen - MTI

Erdélyi gyógyszerészek vehettek át magyarországi szakgyógyszerészi bizonyítványt Székelyudvarhelyen - MTIErdélyi gyógyszerészek szakgyógyszerészi bizonyítványt vettek át szombaton Székelyudvarhelyen a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Magyar Gyógyszerészi Kamara közös hároméves képzése végén. A 36 hónapos képzés végén 34-en tettek sikeres záróvizsgát.

Szili Katalin miniszterelnöki megbízott köszöntő szavaiban kiemelte, hogy magyarországi segítség lehetővé tette, hogy a szülőföldön maradva, magyar nyelven folytathassák posztgraduális tanulmányaikat – ezzel is az egész magyar közösséget erősítik.

A szombati záróvizsga után a Nemzeti Vizsgabizottság állított ki bizonyítványt. Páva Hanna, az Országos Kórházi Főigazgatóság igazgatója, a Nemzeti Vizsgabizottság elnöke elmondta, hogy komoly szakmai presztízst jelent, hogy valaki megszerezte ezt a szakgyógyszerészi szakképesítést. Kiemelte, fontos, hogy itt a szülőföldjükön használják ezt a tudást.

A szakgyógyszerészi bizonyítványok tisztelgést jelentenek a város nagy gyógyszerészdinasztiái előtt, elismerést a végzetteknek és biztatást a jövőnek – emelte ki a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Szász Jenő.

(MTI)

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél