Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369
Web: www.mgyk.hu
/magyargyogyszereszikamara
Nyomtatható változat
2018. március 25.
Eredményes volt a Kamara jubileumi Vándorgyűlése – Megújították a Kormány és a Kamara között nyolc évvel ezelőtt kezdett együttműködést

Eredményes volt a Kamara jubileumi Vándorgyűlése – Megújították a Kormány és a Kamara között nyolc évvel ezelőtt kezdett együttműködéstMint ismeretes, a Magyar Gyógyszerészi Kamara a X. Vándorgyűlését a Kamara Komárom-Esztergom Megyei Szervezetével közösen március 23-24-én tartotta Tatán a Kristály Imperial Hotelben és a tatai edzőtábor területén lévő Pálmaházban. A Békéshelp Kft. közreműködésével szervezett rendezvényen 190-nél is több regisztrált kamarai tag vett részt.

A Vándorgyűlést megelőző nap délutánján kihelyezett elnökségi üléssel kezdődött a rendezvény, majd másnap reggel – a vándorgyűlések elengedhetetlen programjaként – a Kamara országos és Komárom-Esztergom megyei vezetői a térség önkormányzati és közigazgatási vezetőivel egyeztettek a gyógyszerellátást érintő közigazgatási, egészségügyi, hatósági és érdekvédelmi kérdésekről. A péntek délelőtt másik programja a Kamara területi szervezeteinek beszámolója volt az előző évi tevékenységéről. Az elnökök az írásban korábban leadott és a vándorgyűlésre önálló kiadványban megjelentetett beszámolókhoz fűztek nagyon hasznos szóbeli kiegészítéseket.

A délutáni első programpont a Kormány és a Kamara között 2010-ben megkötött, majd 2014-ben megújított együttműködésének megerősítése volt új szakmai tartalommal. Ez alkalomból eljött a Vándorgyűlésre dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár és dr. Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott. Az együttműködés megerősítését deklaráló dokumentumot dr. Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár és dr. Hankó Zoltán kamarai elnök ünnepélyes keretek között írta alá.

A rendezvény délutáni programjában hangzott el dr. Bertalan Lóránt EESZT-vel kapcsolatos – nagy érdeklődéssel kísért és sok kérdést felvető – előadása, dr. Nyiri Lászlónak a vidéki gyógyszerellátás helyzetét és a teendőket ismertető beszámolója, valamint dr. Gutay Tibor előadása a fiatalok integrációs programjáról.

Eredményes volt a Kamara jubileumi Vándorgyűlése – Megújították a Kormány és a Kamara között nyolc évvel ezelőtt kezdett együttműködéstA szombat délelőtti szekcióban hangzott el dr. Greskovits Dávid MAGYOSZ elnök előadása a hazai gyógyszergyártás helyzetéről és a Magyar Gyógyszer programról, dr. Bérci István MÉKISZ elnök előadása a Biztonságos étrend-kiegészítő Programról, dr. Török Krisztina OKI igazgató előadása a vastagbélszűrésről, prof. dr. Paál Tamás etikai kollégiumi elnök előadása a gyógyszertári marketing etikai kérdéseiről, dr. Hankó Balázs miniszteri biztos előadása a felsőoktatás fejlesztésének gyógyszerészi vonatkozásairól és dr. Hankó Zoltán tájékoztatója a GDPR-ról.

Az ebéd utáni szekció munkáját dr. Mészáros János h. államtitkár köszöntötte, majd a részvevők megnézték dr. Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter konferencia részvevőinek küldött videó üzenetét.

A rendezvény a Kamara cselekvési programjának részletes ismertetésével zárult, melyben az egyes programterületeket felváltva ismertette dr. Hankó Zoltán, dr. Sohajda Attila, dr. Horváth-Sziklai Attila és dr. Süle András a Kamara Kórházi Gyógyszerészi Szervezetének elnöke. Végül dr. Hankó Zoltán mutatta be a Kormánnyal megújított együttműködés 12 pontját, amelynek alapját a Kamara cselekvési programja adja.

Pénteken este a Vándorgyűlés szabadidős programjaként mintegy 70-80 fő borvacsorán vett részt Neszmélyen. 

Az egyes programpontokról a későbbiekben részletesebb tájékoztatást is megjelentetünk.

 

2018-2021 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél