Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2009. március 16.
Jól vizsgázott az MGYK országos hivatala az ISO auditján
Az ISO követelményeihez képest eltérést nem tapasztaltak a MGYK országos hivatalának februári ellenőrzésekor, az irányítási rendszer összességében megfelel az audit szabványainak, nyilatkozta Horváth-Sziklai Attila.

Jól sikerült az audit annak ellenére, hogy az elmúlt két évben jelentős szervezeti és létszámváltozások történtek a kamara országos hivatalában,  az alkalmazottak száma 14-ről 5 főre csökkent.  Az országos hivatal ügyviteli vezetője elmondta az audit az MGYK gazdálkodási, ügyviteli, nyilvántartási és szervezései feladatainak ellátását vizsgálta. Megállapították, hogy a szervezet irányítási rendszerének dokumentációja megfelel a szabvány követelményeinek, s az MGYK a működésével kapcsolatban megfogalmazott célok megvalósulását nyomon követi.

Az eredmények alapján az ISO követelményekhez képest eltérést nem tapasztalt, ám megfogalmazott sok javaslatot, amivel a rendszert fejleszteni lehetne. Partnerközpontúbb lett a 2008-ban folyamatosan megújított honlap, melyhez kapcsolódik egy, a tagok számára elérhető, szakmai információs és nyilvántartási site, állapították meg az auditon. Fejlesztésre szorul ugyanakkor a megyei szervezetekkel történő kapcsolattartást módja és szabályozottsága, az elégedettség-felmérést pedig  ki kell terjeszteni a hivatal valamennyi ügyfelére.

Van még teendő az országos és a megyei szervezetek közötti kapcsolatrendszer terén is, vannak olyan megyék, amelyekkel napi, életszerű a kapcsolat, másokkal pedig akadozik. Annak ellenére, hogy az országos hivatal bevezette az egységes tagadminisztrációs rendszert, még mindig nagyon eltérő a megyei szervezetek eljárásgyakorlata, akár egy jogszabály vagy egy nyitvatartási szolgálati rend véleményezésével kapcsolatban. „A megyei szervezetekkel való kapcsolatrendszert, a használt kommunikációs csatornákat mindenképpen érdemes felülvizsgálni” – hangsúlyozta Horváth-Sziklai Attila.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél