Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2009. május 04.
Kockázatos sertésinfluenza elleni gyógyszert az interneten vásárolni

A sertésinfluenza körül kialakult pánik haszonélvezői az interneten hamis gyógyszereket árusító bűnözők lehetnek.

A kevésbé tájékozott vásárlók ugyanis az egyébként receptköteles vírus elleni szereket egyre gyakrabban vásárolják meg az interneten. A brit Királyi Gyógyszerészeti Társaság szerint az online vásárlásnak súlyos következményei lehetnek.

Az Egyesült Királyságban a Királyi Gyógyszerészeti Társaság (Társaság) figyelmeztette a brit lakosságot: komoly kockázatot vállal az, aki az interneten szerzi be a sertésinfluenza elleni orvosságot. A Társaság szerint a sertésinfluenza miatti félelmek arra sarkallhatnak felelőtlen embereket, hogy a pánikhangulatot kihasználva olyan vírus elleni gyógyszereket próbáljanak értékesíteni a világhálón, mint a Tamiflu vagy a Relenza. Ezeknek a gyógyszereknek az internetes beszerzése azonban komoly kockázattal jár, hiszen ismeretlen forrásból származnak. A legveszélyesebbek az e-mail címre érkező reklámlevelekben kínált készítmények, amelyeknek a többsége hamisítvány, és rendkívül veszélyes összetevőket is tartalmazhatnak.

A Társaság arra is figyelmeztette a lakosságot: ne csak a sertésinfluenza-pánik idején tartózkodjanak az egyébként receptköteles gyógyszerek internetes beszerzésétől, hanem soha ne kockáztassák egészségüket azzal, hogy bizonytalan eredetű készítményt vesznek be.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél