Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2009. január 23.
Az MGYK elnöke védelmet kér a patikáknak szolgálati és ügyeleti időben

Az országos és a budapesti rendőrfőkapitánytól kér kiemelt védelmet a magyar gyógyszertárak és az ott dolgozók számára Horváth Tamás. Az elmúlt három hét alatt ugyanis két patikát is fegyveres támadást ért.

December 30-án Kispesten, január 20-án pedig Pilisvörösvárott fenyegették meg fegyverrel az ott dolgozókat, a bevétel átadására kényszerítetve őket. Az egyre erősebben érzékelhető gazdasági válság szakértők szerint a bűncselekmények elszaporodásához vezethet, már nem csak a milliós tételekért, hanem akár pár százezer forintért is fegyvert ragadnak a bűnözők. A rövid időn belül két patikát is ért rablótámadás aggasztó tendenciát mutat, félő, hogy elindul egy láncreakciót, és újabb támadásokat érik majd a gyógyszertárakat.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke ezért levélben hívta fel az országos és a budapesti rendőrfőkapitány figyelmét arra, hogy a gyógyszertár közegészségügyi intézmény, és az ott dolgozó kollegák közfeladatot ellátó személyek. A magyar gyógyszertárak és kollegáim védelme érdekében arra kérte a két rendőrfőkapitányt: intézkedjen annak érdekében, hogy szolgálati és ügyeleti időben a patikák kapjanak kiemelt figyelmet és védelmet.

Levél Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitánynak >>

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél