Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2009. május 06.
Mi lesz veled, patikaügyelet? - szegedma.hu, május 5.
Már évek óta felelőtlen kísérletezés folyik az éjszakai patikaügyelet ellátásának biztosítása ügyében - mondta el kedden Péter Szilveszter, a szegedi egészségügyi bizottság fideszes tagja.

Már évek óta felelőtlen kísérletezés folyik az éjszakai patikaügyelet ellátásának biztosítása ügyében - mondta el kedden Péter Szilveszter, a szegedi egészségügyi bizottság fideszes tagja, aki szerint a bizonytalan állapot kialakulásának oka a rossz patikaliberalizációs jogszabály sematikus alkalmazása, a kamara véleményének lesöprése és az önkormányzat felelősségvállalásának hiánya. A Fidesz-frakció a márciusi véleményét fenntartva ismét javasolja, hogy a város írjon ki pályázatot az éjszakai ügyelet ellátására.

A pályázat keretében a város támogatná - becslések szerint közel 6-7 millió forinttal - azt a megfelelő gyógyszerkészlettel rendelkező, a városközpontban, orvosi ügyelet közelében fekvő, komoly szakembergárdával rendelkező gyógyszertárat, amely a legkedvezőbb ajánlatot nyújtja be. Mindenképpen változtatni kell a jelenlegi rendszeren, hiszen lassan már évek óta helyben járás folyik az ügyelet kérdésében. Korábban a 12 patika bevonásával folyó tárgyalások a Plázában működő gyógyszertár jelentkezésével rendeződött ideiglenesen, de ez a drogéria most visszaadná az ügyeletet. Az ÁNTSZ most 23 patikát jelölt ki megoldásként heti váltásban. Péter Szilveszter szerint - aki maga is gyógyszertárat üzemeltet - ezt az ügyeleti rendszert a lakosság nem tudja majd követni. A politikus szerint a megoldás kulcsa az önkormányzat kezében van. A pályázat kiírásával, pénzügyi támogatással megoldódna a helyzet (a fogászati ügyeletre a város közel 7 millió forintot költ, plusz a szakszemélyzet költségeit is állja). Az ellenzéki frakció azt javasolja, hogy először is a jogszabályt alkalmazó ÁNTSZ, a szakmát képviselő kamara és a lakosság ellátásért felelős önkormányzat között mihamarabb kezdődjenek egyeztető tárgyalások, ugyanis jelenleg az egymásnak ellentmondó határozatok, az eltérő vélemények a legfőbb gátjai az éjszakai patikaügyelet megnyugtató rendeződésének.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél