Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2011. december 22.
A Magyar Gyógyszerészi Kamara december 10-én megválasztott elnöksége december 22-én, a kamara Dózsa György úti székházában tartotta első elnökségi ülését - MGYK

Az ülésen az elnökség tagjai teljes létszámban részt vettek, a december 10-én leköszönt elnökség több tagja úgyszintén részt vett az elnökségi ülésen. Az ülésen dr. Hankó Zoltán elnök és a tisztikar tagjai beszámoltak az elmúlt két hét legfontosabb történéseiről. 
Megjelenés előtt áll az a rendelet, amely január elsejétől lehetővé teszi a gyógyszertáraknak generikus ösztönző igénybevételét. Úgyszintén változik a kisforgalmú gyógyszertárak működési célú támogatása, és a finanszírozási előlegezés rendszere. A dr. Réthelyi Miklós miniszter által kezdeményezett törvényességi felügyeleti eljárás alapját képező regisztrációs díjak visszafizetését, a Budapesti szervezet megkezdte, így a felügyeleti eljárás megtartása, reményeink szerint okafogyottá válik. A kamara elnöke beszámolt arról, hogy az átadás-átvételi folyamat lezárult. A kamara elnöksége egyhangú határozattal döntött gazdasági, szakmai, kommunikációs, jogi, szervezetfejlesztési és nemzetközi munkabizottságok létrehozásáról, ad hoc bizottságot kért fel a kórházi-klinikai gyógyszerészi szervezet megalakulásához szükséges alapszabály módosítás előkészítésére és a kórházak állami tulajdonba vételéhez kapcsolódó kérdések áttekintésére. Döntött a 2012.évi munkatervről és kezdeményezte, hogy a kamara vezetői a jövő évben rendszeresen fogadónapokon álljanak a tagság rendelkezésére. Az elnökség fontosnak tartja a 2012. február 3-5. között megrendezendő Köztestületi Napokon az országos és területi szervezetekben funkciót vállalt vezetők és a küldöttek részvételét. Dr. Hankó Zoltán elnök bejelentette, hogy a megyei elnökök alakuló értekezletét január közepére össze kívánják hívni.
Az elnökségi ülés egyedi kérelmek elbírálásával zárult.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél