Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. április 20.
A Magyar Gyógyszerészi Kamara Országos Elnöksége soron következő elnökségi ülését, 2012. április 18-án a kamara székházában tartotta - mgyk.hu

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége április 18-án tartotta soron következő elnökségi ülését az MGYK Országos Hivatalában, dr. Hankó Zoltán elnökletével. Az ülésen az elnökség tagjai mindvégig határozatképes létszámban voltak jelen.

Az elnök tájékoztatta a jelenlévőket az elmúlt időszak eseményeiről. A megyei szervezetekkel való egyeztetés, a kamarai megyei találkozók több mint fele már megvalósult. A helyi elnökkel és elnökséggel folytatott megbeszéléseket több helyen szakmai fórumok követték.

Az elnök beszámolt a sárvári konferencián aláírásra került MGYK-MÉKISZ megállapodásról, majd a hatóanyag néven történő gyógyszerrendelés hatálybalépésének körülményeiről is tájékoztatást adott.

A kamara április 5-én Etikai Fórumot szervezett Budapesten, ahova meghívást kaptak az elnökség tagjai valamint a megyei elnökök, illetve az etikai kollégium és az etikai bizottságok tagjai is.

Az elmúlt napokban kellett véleményezni a szakgyógyszerész képzés tervezetét, amelynek szakmai vonatkozásairól dr. Csóka Ildikó titkár adott tájékoztatást.

Az elnökség foglalkozott a gyógyszer-automaták állításának lehetővé tételére irányuló kezdeményezéssel, és a korábbi elnökségek ez irányú álláspontját megerősítve, ez ellen foglalt állást.

A Kamara 2012-es költségvetésének tervezetét dr. Zalai Károly főtitkár előterjesztésében ismerte meg az elnökség, majd döntést hozott a tervezet küldöttközgyűlés elé terjesztéséről valamint a költségtérítési szabályzat módosításáról. A grémium döntött az alapszabály és az etikai kódex néhány pontjának küldöttközgyűlés elé terjesztéséről.

Az elnökség tájékozódott a munkabizottságoknak kiszignált feladatok állásáról.

mgyk.hu

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél