Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2011. december 13.
A Parlament Egészségügyi Bizottsága Ellenőrző Albizottsága november közepén megkereste az egészségügyben működő szakmai kamarákat - MGYK

A parlamenti albizottsági meghallgatás jegyzőkönyve! (Feltöltve: 2011.december 13-án!)
OrszaggyulesEgBizEl_albizjegyz1123.doc


A 2011. dedember 1-én feltöltött anyag

A Parlament Egészségügyi Bizottsága Ellenőrző Albizottsága november közepén megkereste az egészségügyben működő szakmai kamarákat, hogy adjanak tájékoztatást a soron következő ülésen a bizottságnak az alábbi témákban:

-          tagság létszámának alakulása

-          a díjfizetés rendje, mentességek, a díjcsökkentés módja

-          kamarai tisztségviselők megválasztása

-          a kamara és a tagozatok működése

A megkeresés külön jelentősége, hogy korábban a kamarák még nem kaptak ilyen jellegű megkeresést, lehetőséget.

Az MGYK Országos Hivatala az anyagot határidőre elkészítette és megküldte a Bizottság titkárságára.

Az anyag nyomtatóbarát pdf-je itt érhető el!
20111118-384-2-2011-EGB-150-2-2011-EL.pdf

 

Az ülésre 2011. november 23-án  a Képviselői Irodaházban került sor. Az MGYK-t dr. Bartus György és dr. Hankó Zoltán alelnökök és dr. Horváth-Sziklai Attila hivatalvezető képviselte. Az ülésen a három kamara képviselőinek lehetőségük volt kiegészítést tenni a beküldött anyaghoz, Majd a Bizottság elnöke és tagja fogalmaztak meg kérdéseket.

dr. Hankó Zoltán elnök, megköszönte a lehetőséget, hogy a közvetlenül adhatnak a kamarák az ellenőrző albizottság felé tájékoztatást. Kiemelte, hogy a kamarai taglétszám rövid idő alatt elérte a várt létszámot, ami azt jelzi, hogy a gyógyszerészek eleget tettek törvényi kötelezettségüknek. A tagfelvételi küldött állítási és választási eljárások nyomán az MGYK október 29-én nagy többséggel tudta elfogadni Alapszabályát és Etikai Kódexét. Mindkét dokumentum biztosítja a szakmai szervezet működését és a szakmai megújulásának lehetőségét.

A társkamarák elnökei a bizottság előtt is nyilatkoztak a kamarák közötti jó szakmai kapcsolatról és együttműködésről érintve egyes témákban a közös továbbképzések lehetőségét is.  Jelezték a kamarai vezetők az egyes közfeladatok forrásigényét, valamint a kamaránkénti specialitásokat is. Megfogalmazták annak szükségességét, hogy legalább 1  év elteltével a hatályba lépés után vizsgálni kell a kamarai törvény módosításainak lehetőségét.

A közel másfélórás Bizottsági Ülés után dr Horváth Zsolt elnök megköszönte a tájékoztatást és jelezte, hogy ezentúl minden évben november tájékán a Bizottság foglalkozni kíván külön napirendként az egészségügyben működő szakmai kamarák kérdésével.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél