Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2011. március 09.
Az MGYK elnöke, Dr. Horváth Tamás nyílt levele - MGYK

Kedves Gyógyszerész Kollégák!
Kedves Gyógyszertári Asszisztens Kollégák!

A kamarai törvény elfogadásával kiteljesedett az a regulációs folyamat, amely során meghatározó  lehetőséghez  érkezett a magyar gyógyszerésztársadalom!

Az elmúlt években a liberalizáció és a forráskivonás következtében a lakossági gyógyszerellátás helyzete kritikussá vált. A Magyar Gyógyszerészi Kamara 2007 óta következetesen kiállt a betegérdekek elsődlegességének biztosítása, a gyógyszeralkalmazás biztonsága, a gyógyszerészi szolgáltatások minősége és a közösségi források hatékony felhasználása mellett. A Kormány a liberalizáció évei után megkezdett regulációs lépéseinek  első elemei a gyógyszerellátás újraszabályozását célozták.  A Magyar Országgyűlés 2011. március 7 – én este elfogadta az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló törvényt, mely rehabilitálja az orvosi, a gyógyszerészi és a szakdolgozói hivatásrendek köztestületeit.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara folytatva a reguláció szakmai irányítását és gyakorlati megvalósítását a kamarai szervezet vonatkozásában a lehető legrövidebb időn belül helyreállítja a kamara köztestületi jellegét, megerősíti szakmai önkormányzati és érdekképviseleti jogosítványait, beleértve az etikai normaalkotás jogát is, és biztosítja továbbra is, hogy a hivatás érdekei a közérdekkel összhangban kapjanak köztestületi képviseletet.

Köszönetet mondunk a Magyar Országgyűlésnek, Magyarország  Kormányának, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért felelős Államtitkárságának és mindazoknak, akik dolgoztak azért, hogy létrejöhessen a gyógyszerészi hivatás jelenére és jövőjére nézve meghatározó törvényi szabályozás!

Kelt: Budapest, 2011. március 9.

Dr. Horváth Tamás
elnök
Magyar Gyógyszerészi Kamara

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél