Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2011. szeptember 07.
Indiában gyűlnek össze a világ gyógyszeripari szakértői - HENT hírlevél

A világ egyik legnagyobb gyógyszergyártó országa első alkalommal ad otthont a nemzetközi gyógyszeripari és gyógyszerészeti konferenciának. A programban jelentős hangsúlyt kap a hamisítás elleni küzdelem is.

2011. szeptember 3-a és 8-a között az indiai Hyderabad városában tartják a nemzetközi gyógyszerészeti konferenciát (World Congress of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences) és a nemzetközi gyógyszerész szövetség 71. évi konferenciáját (International Congress of International Pharmaceutical Federation). Ez az első alkalom, hogy a két rendezvénynek India ad otthont, ami azért is fontos, mert az ázsiai ország a világ legnagyobb generikus gyógyszergyártója – írja a The Hindu Business Line.

A rendezvényre, amely a biztonság és minőség témakörei köré szerveződik 120 országból összesen 3000 vendéget várnak.

Az ötnapos program keretében előadások és szemináriumok keretében vitatják meg a résztvevők a gyógyszerminőség és a közegészségügy összefüggéseit, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pedig ott mutatja be azokat az intézkedési terveit, amelyek a gyógyászati készítmények irracionális használatát igyekeznek akadályozni, továbbá azokat, amelyek a legszegényebb régióban élők alapvető gyógyszerekkel történő ellátását biztosítanák.

A konferencián több alkalommal is napirendre kerül a gyógyszerhamisítás kérdése, amelynek keretében szó lesz a gyógyszerészek hamisítás elleni szerepéről, a gyártás során megvalósítható óvintézkedésekről, valamint az eredetiségigazoló technológiák használatának szabályozásáról.

 

HENT hírlevél

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél