Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2012. szeptember 06.
Megalakult a Kórházi-Klinikai Gyógyszerészi területi szervezet - mgyk.hu

A Kamara Kórházi-Klinikai Gyógyszerészi Területi Szervezet alakuló közgyűlésére 2012. szeptember 6-án a délutáni órákban került sor Budapesten az Állami Egészségügyi Központ előadótermében. Az alakuló közgyűlést az alapszabályi rendelkezések értelmében a Kamara Országos Hivatala készítette elő.

A közgyűlésen a kórházi-klinikai területen dolgozó 292 regisztrált kamarai tag közül 57-en vettek részt. A közgyűlés levezető elnöke a kórházi területért felelős dr. Sohajda Attila alelnök volt. Megnyitó szavaiban emlékeztetett arra, hogy a kórházi gyógyszerészek 2006-ot megelőzően teljes körűen tagjai voltak a kamarának, a 2011-es megújulás során pedig – a kórházi gyógyszerészek kérését akceptálva – a Kamara küldöttközgyűlése a Kamara alapszabályában tette lehetővé a megyei szervezetekkel azonos jogállású Kórházi-Klinikai Területi Szervezet létrehozását. A közgyűlésen megjelent és köszöntötte a résztvevőket dr. Hankó Zoltán elnök is, aki megköszönte mindazok munkáját, akik az elmúlt években sokat dolgoztak a kórházi gyógyszerészek kamarai integrációjáért, és többek között arról is szólt, hogy az alakulási folyamat befejezését követően részletes egyeztetést tart szükségesnek a kórházi gyógyszerészek problémáinak feltárására és a kamarai cselekvési program kialakítására.

A közgyűlésen jelen lévő kórházi gyógyszerészek döntöttek arról, hogy a területi szervezetet a továbbiakban is közgyűlési formában kívánják működtetni. Döntöttek arról is, hogy a tisztségválasztó közgyűlésen 1 elnök, 3 alelnök és 7 elnökségi tag megválasztására kerülhet sor, a felügyelő bizottságba az elnök mellett 4 tagot választanak. Várhatóan egy hónapon belül sor kerülhet a tisztségválasztó közgyűlésre, ahol az etikai bizottság elnökét és tagjait is megválasztják.

A levezető elnök a közgyűlés végén bejelentette, hogy a közeljövőben a Kórházi-Klinikai Gyógyszerészi Területi Szervezet tagjai névre szóló értesítést kapnak a tisztségválasztó közgyűlés helyéről és időpontjáról, valamint megkapják az ajánló szelvényeket is, amelyeken az egyes tisztségek betöltésére tehetnek javaslatot.

 

mgyk.hu 

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél